VIDEO Copiii de la ,,Primăvara” – parteneri ai proiectului interjudețean ”România este și țara mea”

Peste 600 de lucrări ale copiilor din învățământul special au participat la un concurs dedicat zilei de 1 Decembrie, o parte dintre ele fiind expuse la Muzeul Banatului Montan din Reșița.

În cadrul proiectului interjudețean ”România este și țara mea”, anul acesta, la cea de-a IV-a ediție, s-a desfășurat concursul de lucrări artistico-plastice. Acesta a avut loc pe trei secțiuni: pictură sau desen, colaj și machete, iar lucrările au fost realizate de copiii din învățământul special și special integrat de la ciclul preșcolar, gimnazial și liceal. În preajma zilei de 1 Decembrie, Ziua României, coordonatorii acestui proiect au ales ca în cadrul unei expoziții inedite la Muzeul Banatului Montan să fie și o premiere a celor mai speciale lucrări.

La concurs, au participat peste 600 de lucrări, iar în cadrul expoziției au fost aduse 180 de lucrări care reflectă prin dibăcie și imaginație personalitatea și modul în care copiii cu nevoi speciale percep ,,Ziua Națională a României,, și semnificația ei.

”Ne bucurăm ca în acest an să avem participanți din foarte multe județe: Vrancea, Iași, Harghita, Sibiu și chiar București. Ne bucurăm că au răspuns apelului nostru și copiii au fost dornici să trimită lucrările lor, care, de asemenea, au fost premiate. Am avut alături de noi și partenerii noștri din fiecare an, Inspectoratul Școlar Județean, Casa Corpului Didactic și, nu în ultimul rând, Muzeul Banatului Montan, care în fiecare an ne-a găzduit punându-ne la dispoziție o minunată sală unde am putut expune lucrările copiilor”, a precizat Mihaela Mazera, directorul Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara” Reșița.

Comentarii

comentarii