VIDEO Criză de personal la azil-Dacă tot fac aceeași muncă precum ,,dincolo”, îngrijitorii de bătrâni din Reșița, vor salarii în euro

IMG_16041 400 de lei față de 1 400 de euro… E usor de facut diferenta dintre salariul unui ingrijitor de batrani in Romania si cel al colegilor lui din Occident. Asa ca nu e de mirare că personalul nostru calificat prefera un job platit in euro. Mai multe camine de persoane varstnice din Caras-Severin au locuri disponibile, dar carasenii nu se inghesuie la angajare.
La ședința Comitetului Consultativ pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, desfășurată de curând la Prefectură, directorii căminelor de bătrâni din județ au prezentat situația instituțiilor pe care le conduc. Principala problemă constatată este lipsa personalului. Deși există posturi disponibile, prea puține persoane s-au prezentat la concurs. De vină sunt salariile prea micidin România, în comparație cu cele din Occident.

La Căminul pentru Persoane Vârstnice de la Reșița sunt vacante 24 de posturi, dintr-un total aprobat de 125. Angajații rămași fac față cu greu sarcinilor zilnice.
În cadrul Complexului de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane Adulte din Reşiţa sunt 173 de beneficiari, mulți dintre ei se deplaseaza cu greu iar unii sunt în permanență dependenți de îngrijitori. Ei au parte de servicii de găzduire, îngrijire și recuperare medicală. Personalul lipsește și de la Căminul din Caransebeș. Din 25 de posturi aprobate doar 11 sunt ocupate.

Comentarii

comentarii