VIDEO Cunoaşte şi protejează patrimonial cultural naţional

Zilele de joi şi vineri, respectiv 9 – 10 aprilie, din evenimentul „Săptămâna Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, au fost dedicate activităţilor desfăşurate sub titulatura “Cunoaşte şi protejează patrimonial cultural naţional”, activităţi ce s-au derulat împreună cu Fundaţia Collegium XXI.

[youtube id=”Z_QiFPWzm8Q”]

Obiectivul principal a fost sensibilizarea şi conştientizarea elevilor şi a cetăţenilor cu privire la prejudiciile grave pe care le produce traficul ilicit cu bunuri culturale mobile.

Poliţistul cu atribuţii pe această linie, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale le-a prezentat elevilor din clasele V-VIII de la Şcoala Gimnazială „Sf. Iacob” din Brebu, componenţa patrimoniului cultural naţional şi modul în care se implică autorităţile statului în protejarea acestuia.

Împreună cu elevii au fost vizitate două obiective istorice reprezentative pentru judeţul Caraş-Severin, respectiv Castrul Roman de la Tibiscum – Jupa şi Donjonul Turnu Ruieni.

La finalul „lecţiei” copiii au fost răsplătiţi cu diplome de participare şi materiale inscripţionate cu sintagma „Trecut spre viitor”.

Comentarii

comentarii