VIDEO Dezbatere publică despre starea județului Caraș-Severin, Nicolae Stefanescu – candidatul PPUSL

În organizarea fostul consilier județean Nicolae Ștefănescu, sâmbătă, la Reșița, a avut loc un dublu eveniment sub sloganul „Caraș-Severinul încotro?”: o dezbatere publică privind starea actuală a județului și perspective de viitor precum și lansarea candidaților la alegerile locale din partea Partidului Puterii Umaniste Social – Democrat. Alături de participanți, au fost prezenți europarlamentarul Maria Grapini, senatorul Ioan Ghişe, Daniel Ionaşcu, vicepreşedinte al PPU și Lorena Iordache, secretar general al aceluiaşi partid. Maria Grapini este copreședinte al PPUSD iar senatorul Ghișe este vicepreședinte al aceleiași formațiuni politice.

În sala Consiliului Județean închiriată de Nicolae Ștefănescu pentru a găzdui evenimentul, au fost prezenți peste 120 de oameni – din Reșița și din județ. O parte dintre aceștia au venit special pentru dezbaterea publică, iar alții, au venit pentru a participa la evenimentul politic în sine. Printre cei care au vorbit, se numără Gheorghe Rozolveanu, cetățean de onoare al județului precum și Enache Barbu. Doi oameni care au scris istoria orașului și a județului și care au dus numele Reșiței și al județului Caraș Severin, în țară și în lume. Inginerul Enache Barbu, un mare specialist în construcții de mașini, fost an de zile șef de secție și director în UCM Reșița, a vorbit cu durere de uzină, de oraș și de județ. La un moment dat, amintind câteva din realizările UCMR-ului, pe inginerul Enache Barbu l-au podidit lacrimile. Au mai vorbit profesul doctor inginer Ioan vela, fost rector al Universității Eftimie Murgu precum și mai mulți oameni veniți din județ.
Stefanescu (17)
Infocs.ro vă prezintă un amplu material video cu ce s-a întâmplat la dezbatere precum și cu intervențiile vorbitorilor. Concluzia a fost aceea că astfel de dezbateri sunt deosebit de utile pentru a realiza unde suntem acum, unde am fost și spre ce ne îndreptăm.

Legat de judet si soarta acestuia, Nicolae Ștefănescu a anunțat public că județul Caraş-Severin, este ,,judeţ calamitat”. Mai exact, în Parlamentul European, s-a reușit obținearea nominalizării județului pentru a putea beneficia de anumite facilități: „Împreună cu doamna europarlamentar Grapini, cu domul Ghişe, am reuşit la Parlamentul European să declarăm judeţul Caraş-Severin ca judeţ calamitat! Este o procedură birocratică și în acest fel judeţul, va putea accesa sume din Fondul Strategic al lui Junker, fond de 315 miliarde de euro”.

Ștefănescu a mai spus că ,, Pentru judeţul Caraş-Severin, aceste fonduri urmează să fie accesate prin grija domnului Ghişe şi a doamnei europarlamentar Grapini. Sunt nişte norme ale Uniunii Europene şi noi ne-am preocupat să facem documentația necesară și să trecem prin aceste norme. Şi nu spun că am câştigat, a avea titlul de ,,judeţ clamitat” nu este o mândrie! Este o realitate dură! Aşa că, prin acest demers, nu am făcut altceva decât să servim judeţul Caraş-Severin. Mulţumesc încă o dată pentru ajutor şi menţionez că doamna europerlamentar Grapini şi domnul Ghişe, au vrut ca acest lucru să fie o surpriză, de aceea nu l-au spus şi au dorit să îl spunem acum!”
Stefanescu (1)
În a doua parte a întâlnirii, au fost prezentați candidaţilor PPUSL pentru alegerile locale din Caraș Severin din luna iunie. Nicolae Ștefănescu pentru Consiliul Județean, Anca Georgeta Almăjan este candidatul PPU la funcţia de primar al municipiului Reșița, iar printre candidaţii pentru primării, sunt nominalizați oamni noi care nu au prea făcut politică, dar și vechi ,,cunoștințe politice”: Gheorghe Neicu la Anina, Ioan Oprescu la Băile Herculane, Ion Axuc la Sacu, Traian Barbu la Oţelu Roşu.
Infocs.ro vă prezintă o fotografie cu numele candidaților PPUSL.


Și nu în ultimul rând, trebuie aminit că deși era vorba despre soarta și situația județului Caraș Severin, singurul parlamentar din județ prezent la dezbateri, a fost senatorul Ioan Purec. Domnia sa a participat la prima parte a întâlnirii, cea legată stict de județul Caraș Severin, iar în momentul în care s-a trecut la probleme politice, politicianul și-a luat rămas bun și a plecat. De asemenea, nu a fost prezent nici un consilier județean sau politician din județ.

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “VIDEO Dezbatere publică despre starea județului Caraș-Severin, Nicolae Stefanescu – candidatul PPUSL

  1. Buna seara Dl. Ion Mutu, v-as ruga foarte mult ca in prim plan sa invatati cum se cuvine scrierea limbii romane si mai apoi sa jigniti niste oameni adevarati. (PUNCT pentru Dvs.)

  2. Alo…presa, cand o sa incetati sa promovati non-valorile?? Suntem satui de personaje submediocre ca stefanescu, grafinii, ghise….decat cu astia, mai bine deloc…

Comments are closed.