VIDEO Din inima pentru inima cu ajutorul tinerilor ATOR la Centrul de zi pentru batranii din Resita

CAMPANIA UMANITARĂ „ÎMPREUNĂ DĂRUIM VIAȚĂ”, organizată în perioada 30 Octombrie – 27 Noiembrie 2017, de către Asociația Tinerilor Ortodocși Români din Banatul de Munte condusi de părintele Mihai Ciucur, în parteneriat cu Asociația ”Din inimă pentru inimă” coordonată de Tudorița Nicula, alături de alți parteneri de pe întreg cuprinsul județului Caraș-Severin, a ajuns la etapa împărţirii pungilor cu alimente şi a bibliilor pentru bătrâni de la Centrul de zi din Reşita. Tinerii voluntari ai Asociației ATOR BM, s-au bucurat împreună cu bătrânii care frecventează Centrul de zi. Pentru câteva ore, unii și-au găsit nepoții, iar cei tineri bunicii pe care nu-i mai au acasă.

Cu toții au participat la un serviciu religios oferit de părintele Cristian Rădulesc, parohul Catedralei de la Muncitoresc alături de părintele Mihai Ciucur, sufletul și nucleul care a strâns în jurul lui tinerii ce formează Asociația ATOR – Asociația Tinerilor Ortodocși Români din Banatul de Munte.
Preoţii au stat de vorbă cu bătrânii și le-au ascultat necazurile și bucuriile după care cu toții s-au rugat și au cântat în cor.

Campania a constat într-o primă etapă, în donarea de sânge, iar bonurile primite de donatori, au fost folosite pentru a cumpăra alimente. Acestea au fost donate bătrânilor singuri sau cu probleme financiare din cadrul Centrului de zi.

Tinerii au început de săptămâna trecută să distribuie aceste daruri, iar acum au ajuns la Centru de zi din Reşita, iar bătrânii care frecventează acest centru s-au bucurat de pungile cu alimente primite, dar şi de prezenţa tinerilor voluntari cu care au stat de vorbă și le-au povestit întâmplări și amintiri din viața lor.

Campania umanitară s-a desfășurat pe cuprinsul întregului judeţ, nu numai la Reşita. Bibliile donate bătrânilor au fost oferite de Episcopia Caransebeșului.

Comentarii

comentarii