VIDEO Dincolo de tăcere – volum de poezie lansat la Biblioteca bocşenilor

Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea” din Bocşa a fost gazda unui eveniment cultural marcat printr-o lansare de carte, intitulată „Dincolo de tăcere”.
Evenimentul a adus în faţa celor prezenţi şi ai iubitorilor de poezie un volum de versuri semnate Doina Gârboni.
Fost cadru didactic în Bocşa, originară din Valea Pai, Doina Gârboni a aşternut versuri în manuscris încă din 1982 dar i-a lipsit curajul de a scoate la lumină un volum în care sensibilitatea sa poetică să fie evidenţiată.
A venit însă şi acel moment şi într-o zi ploioasă de toamnă a trăit cu emoţie lansarea primului său volum de poezii. I-au fost alături fiica, sora, tot cadru didactic şi tot autoare de poeme, colegi, prieteni, chir şi un fost profesor; reprezentante ale Organizaţiei Femeilor PSD, care au sprijinit-o în realizarea acestui volum.
Întrebată de unde înclinaţia spre poezie a unui dascăl care a predat biologie, autoarea a precizat că biologia înseamnă viaţă, iar poezia la rândul ei înseamnă viaţă, de aici legătura între biologie şi poezie.

[youtube id=”J2tGTLSTzXc”]

„Dincolo de tăcere” este un volum în care temele principale sunt timpul şi un „tu” imaginar asupra căruia se îndreaptă toate gândurile şi trăirile autoarei.
Deşi aflată la primul volum, criticile Adei D. Cruceanu şi ale lui Gheorghe Jurma au fost unele pozitive, iar profesorul Ana Kremm a scos în evidenţă trăirile autoarei şi legăturile ei cu locul copilăriei, emoţionată de faptul că se afla la prima lansare de carte a propriei surori, Doina Gârboni. Autoarea s-a bucurat de multă susţinere şi de un moment poetic plin de emoţie pe care fiica Cristina i l-a dăruit mamei, cu recunoştinţă şi lacrimi în ochi.
Manifestarea a fost sprijinita de Organizatia de femei a PSD Caras Severin, prin presedinta acesteia, Tudorita Nicula.

Comentarii

comentarii