VIDEO Doxa de fizică, Doxan vine director la Eliade în locul lui Magiar

De la Traian Lalescu la Mircea Eliade. Adrian Doxan, Fostul inpector șef al Inspectoratului Scolar Județean pe vremea PDL-ului, nu și-a schimbat doar locul de muncă, ci și funcția. A devenit astăzi noul director al Colegiului Național Mircea Eliade. Asta după ce fosta conducere si-a dat demisia.

De vineri, Colegiului Naţional Mircea Eliade din Reşiţa, are o nouă conducere după ce directorul Nicolae Magiar şi adjunctul, Gheorghe Roncov, au demisionat din motive personale. Odată cu eliberarea celor două posturi, Inspectoratul Şcolar Caraş-Severin, a numit noua conducere.

Nicolae Magiar rămâne mai departe profesor de istorie în cadrul Colegiului și se va ocupa mai mult de cele 3 cărți pe care se pregătește să le tipărească. El spune că demisia lui nu are nicio legătură cu ancheta ce se desfasoara în cazul școlii postliceale sanitare. Vă reamintim că la această dată, în cadrul Școlii Postliceale de Asistenți sanitari, se desfășoară o anchetă a procurorilor pentru acordarea de diplome false de studii, mai exact, de acordarea acestora fără ca titularii să se prea înghesuie cu prezența pe la școală. Dar, aeasta scoală este o entitate dinstinctă în cadrul Colegiului ce nu are treabă cu conducerea acestuia.

În ceea ce-l privește pe noul director, Adrian Doxan, acesta spune că nu își dorește să rămână director la Colegiul Național Mircea Eliade și îi va acorda tot sprijinul persoanei care va dori să ocupe acest post începând de anul viitor.

Noul director adjunct este Manuela Terciu, învățătoare la Colegiul Național Mircea Eliade. Are o experiență managerială de 4 ani, cât a fost directorul școlii din Goruia.

Adrian Doxan este profesor de fizică și vine de la Colegiul Național Traian Lalescu. El a deținut în trecut funcția de inspector școlar general.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „VIDEO Doxa de fizică, Doxan vine director la Eliade în locul lui Magiar

 • 3 decembrie 2014 la 17:48
  Permalink

  Sunt cateva informatii false care se strecoara mereu in articolele legate de Scoala posliceala sanitara din cadrul Colegiului National Mircea Eliade din Resita. Daca jurnalistii si-ar face mai bine meseria si s-ar documenta profesionist, ar putea sa ofere informatii pertinente.
  La Scoala posliceala sanitara din cadrul Colegiului National Mircea Eliade din Resita nu s-au eliberat diplome legal sau ilegal pentru simplul motiv ca nici o promotie nu a terminat ciclul de 3 ani de studiu. Scoala este infiintata de doi ani. Cercetarile organelor de justitie privesc doar incheierea unor medii semestriale si anuale unor elevi in conditiile in care au absentat aproape intreg anul scolar. Cercetarile au inceput in urma unor denunturi destul de dubioase venite chiar din partea unora dintre elevii acestei scoli. Deci nu este vorba de nicio diploma eliberata!
  Numirea lui Doxan ca director al Colegiului National Mircea Eliade a luat prin surprindere atat colectivul de profesori ai acestei scoli cat si pe multi dintre membrii marcanti PSD, pentru ca se stie bine ca Adrian Doxan nu si-a schimbat orientarea politica si, dupa cum a si declarat, nu si-o va schimba. In conditiile acestea, numirea sa e doar aparent inexplicabila. Pe timpul mandatului de inspector general pe care l-a avut Adrian Doxan, acesta l-a numit director adjunct pe profesorul Benga Ioan la, pe atunci, Liceul Teoretic Mircea Eliade, in ciuda opozitiei ferme a PDL-ului si a mustrarilor ulterioare primite de Doxan din partea propriului partid. Gest considerat pe atunci curajos, a fost doar un troc simplu, care s-a bazat pe promisiunea ca Benga Ioan sa-i intoarca serviciul cand PSD-ul va prelua puterea, ceea ce s-a si intamplat acum. Ghiciti unde?! Tocmai la Colegiul National Mircea Eliade din Resita! Nicolae Grindeanu, actualul inspector general al ISJ si cumnatul deputatului Ioan Benga, a facut diligentele ca Adrian Doxan sa-si primeasca rasplata promisa, in conditiile in care mandatul de inspector general al domnului Grindeanu expira tot la 31 august 2015. Deci era ultima sansa ca o datorie sa fie platita. Sigur ca nu acest post il intereseaza pe Adrian Doxan ci postul de director de la Colegiul National Traian Lalescu care va fi eliberat de la 1 septembrie 2015, termenul limita pana la care si-a propus Adrian Doxan sa ramana la „Mircea Eliade”. Acest articol ofera conexiunile necesare: http://www.argument-cs.ro/content/e-vremea-schimbării-directorilor-din-școli-și-grădinițe
  Ceea ce a produs nedumerire in randul membrilor PSD prin aceasta numire e faptul ca PSD-ul ii ofera o functie de conducere lui Adrian Doxan in conditiile in care multi dintre membrii sai au fost anchetati de DNA in scandalul examenului de bacalaureat din 2010, cand chiar Adrian Doxan a facut sesizare scrisa impotriva colegilor sai profesori, pe cand era inspector general.
  Intrebarea este: avem ziaristi care sa faca o ancheta serioasa si sa puna intrebarile corecte celor implicati, fara sa ofere facil informatii „convenabile”?!

 • 2 decembrie 2014 la 7:24
  Permalink

  Doxan cand a fost numit MARE INSPECTOR SCOLAR, l-a obligat pe directorul Serban Nicolae de la Gr. Sc Ind, A.POP sa-i confectioneze sub forma da cadou GRILL PE CARBUNE SI GRILAJUL DIN ELECTROZI DE SUDURA….asa ca se poate cerceta si DOXAN CARE atunci cand a fost elev la Mate Fizica a chiulit mult de la la ore….

Comentariile sunt închise.