VIDEO Festivalul Folcloric ”Achim Nica” a ajuns la a III-a ediție

Festivalul dedicat marelui doinitor al Banatului, Achim Nica, a ajuns anul acesta la a III-a ediție. Toți iubitorii de folclor și cei care doresc să păstreze vie amintirea celui care va rămâne o voce autentică a folclorului bănățean sunt invitați să participe mâine la acest eveniment, începând cu ora 15.00, în localitatea natală a artistului, Obreja. Pe scena festivalului vor urca nume celebre ale folclorului bănățean dar și soliști din Ardeal, precum și Ansamblurile: ”Bârzava” din Reșița, ”Junii Banatului” Timișoara, ”Obrejana” din Obreja.

[youtube id=” DAjtxs09ddo”]

Soliștii care vor încânta publicul prezent la acest festival sunt: Carmen Popovici Dumbravă, Stana Stepanescu, Giorgiana Necșa, Cosovan Ancuța, Camelia Ceocu, Maria Hurduzeu, Dumitru Stoicănescu, Ionică Ivan, Daniel Scorobete, Bistrian Nicolae. Vor mai urca pe scenă câțiva soliști veniți din Ardeal: Simona Costin, Violeta Gherman, Vasile Coca, Ioan Dordoi, Viorel Leric.
Organizatorii acestui festival sunt Primăria și Consiliul Local Obreja care au realizat din fonduri proprii și o scenă în aer liber pe care o vor inaugura mâine cu ocazia deschiderii evenimentului.

Comentarii

comentarii