VIDEO Festivalul Internaţional Porţile Poeziei a adunat la Resita peste 100 de poeti

Porţile Poeziei s-au deschis pentru a şaptea oară pentru cei aproape 100 de poeţi ai lumii veniţi în Caraş-Severin, dar şi pentru toţi iubitorii genului liric. Reşiţa a devenit din nou cetatea în care poezia este la ea acasă, iar poeţii sunt cetăţenii ei de drept. Festivalul Internaţional Porţile Poeziei a reunit, anul acesta, peste 100 de poeţi de pe toate meridianele lumii, arătând că genul liric nu este unul al sigurătăţii, ci unul care uneşte oamenii şi care trebuie împărtăşit cu cei din jur. Astfel poeţi din Japonia, Rusia, Franţa, Polonia, Slovenia, Spania, Grecia, Ungaria, Bulgaria alături de scriitori din România au răspuns prezent la a VII-a ediţie, a celui mai important festival de acest gen din Caraş-Severin si din Romania.

Premiul de poezie şi prietenie al celei de-a VII-a ediţii a revenit poetului grec Christos Koukis care s-a arătat surprins şi onorat de această distincţie.

Festivalul se desfăşoară în perioada 25-28 mai, iar programul va reuni recitaluri de poezie susţinute de poeti veniţii din 17 ţări, vizite la monumentele din Banatul Montan, momente artistice create de elevii din judeţ, folclor, dans şi voie bună, totul încununat cu o plimbare pe cea mai veche cale ferată din România.

Comentarii

comentarii