VIDEO Festivalul Național de Folclor Aurelia Fatu Radutu Bocsa 2014

Aurelia fatu Radutu (18)La Bocşa a debutat a XXI-a ediţie a Festivalul-concurs de interpretare vocală “Aurelia Fătu-Răduţu”, manifestare culturală de amploare. Evenimentul are ca scop omagierea primei soliste profesioniste din Banat, de la al cărui debut pe scena Teatrului “Constantin Tănase” din Bucureşti se împlinesc anul acesta 61 de ani, precum şi descoperirea şi promovarea tinerelor talente ale muzicii populare româneşti.
Organizatorii şi-au propus ca şi la ediţia de anul acesta să aducă în faţa publicului spectator nume de rezonanţă ale folclorului românesc, preşedintele juriului este marele muzician Gheorghe Zamfir. În prima zi a festivalului a avut loc deschiderea festivalului cu discursurile oficialitătilor.
A urmat un progam artistic sustinut de Ansamblul „Bocsana” al Casei Orăsenesti de Cultură Bocsa şi Concursul de interpretare vocală. La finalul primei zile a festivalului a avut loc spectacolul sustinut de câstigătorii editiei a XX-a dar si de solisti tineri sau consacrenti din România si Serbia. Pe scena a urcat Iasmina Iova, cea care a ocupat locul I la ed. a XX-a, Iosif Ciocloda şi Ansamblurile„Pusta Bănăteană” din Timisoara şi „Serbia” a Centrului Cultural din Petrovac na Mlavi (Serbia).

În a doua zi de festival, vineri 27 iunie, este programată premierea concurentilor celei de-a XXI-a editii şi Spectacol de gală susținut de ansambluri și soliști din România. Își dau concursul: Ansamblul „Semenicul” al Centrului Judetean pentru Conservarea si promovarea Culturii traditionale Caraș-Severin, alături de solistii: Mirabela Delia si Maria Garaş, Ramona Viţa, Liliana Savu-Badea, Nicoleta Beca, Aurelia Roşu-Popa, câstigătoarea primei editii a Festivalului „Aurelia Fătu-Rădutu, Petrică Miulescu-Irimică şi maestrul naiului Gheorghe Zamfir.

Comentarii

comentarii