VIDEO Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret „Tibiscum Act” Caransebeș

La Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeş a avut loc Festivalul naţional de teatru pentru copii şi tineret „Tibiscum Act”. Trupe de teatru din trei oraşe ale ţării au prezentat momente artistice în faţa spectatorilor, veniţi în număr mare la Sala de spectacole a Casei de Cultură. Astfel, actorii trupelor Teatrix din Arad, Phantasia din Craiova, Ego-Spero şi Arttis din Satu Mare, s-au întrecut în prezentarea actelor artistice, festivalul fiind unul tip concurs.

[youtube id=” XCpEFy65COs”]

Festivalul s-a desfasurat cu sprijinul Episcopiei Caransebesului, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, din partea Centrului eparhial, la eveniment a fost prezent preotul Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc al Eparhiei. „Acest festival şi-a propus să aducă în atenţia copiilor şi tinerilor valorile culturale şi spirituale ale poporului nostru. Ne-am bucurat că la această manifestare s-au implicat tineri de la mai multe şcoli din localitate, tineri care desfăşoară activităţi prin Centrul nostru de voluntariat «Alexandra Florea»”, a subliniat părintele consilier.

În cea de-a doua parte a zilei trupa de teatru „Credo” a Centrului de voluntariat „Alexandra Florea” al Episcopiei Caransebeşului, alături de copii de la Colegiul Naţional „Traian Doda”, Colegiul Naţional „C. D. Loga” şi Ansamblul „Junii Gugulanilor” au oferit la rândul lor un moment artistic de spectacole demonstrative. În continuare membrii juriului au decernat premiile şi diplomele pentru trupele înscrise în concurs.

prof. Rada Petrişor, coordonatorul Centrului de voluntariat „Alexandra Florea”.

Pe lângă participarea la Festivalul de teatru, tinerii actori s-au putut bucura de vizitarea Centrului Eparhial din Caransebeş, a Primăriei Municipiului de pe Timiş şi Sebeş, Catedralei episcopale şi Catedralei istorice a Eparhiei, precum şi alte puncte turistice din localitate.

Organizatorii evenimentului au fost Episcopia Caransebeşului, Primăria Municipiului Caransebeş, Casa de Cultură „George Suru” şi Clubul Rotary-Caransebeş.

Comentarii

comentarii