VIDEO FOTO Poliţiştii reşiţeni se alătură campaniei “Un strop de sânge pentru un copil”

Donare (5)Poliţia Locală a donat sânge în cadrul campaniei “Un strop de sânge pentru un copil” iniţiată astăzi la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reşiţa.
În fiecare an, în perioada 01.06 -14.06, este decada de promovare a donării de sânge voluntară și neremunerată, eveniment marcat astăzi prin prezenţa la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reşiţa a lucrătorilor din cadrul Poliţiei Locale. Aceștia s-au mobilizat întru-un gest umanitar cu dublu rol: de a dona sânge pentru bolnavii care apelează la Centrul de Transfuzie şi donarea bonurilor valorice pe care le vor primi, pentru micuţa Tănase Angela din Caransebeș. Micuța de numai 3 anişori este foarte bolnavă și încă aşteaptă operaţia din străinătate care să/i redea normalitatea. În plus, familia ei are nevoie urgentă de bani pentru hrana fetiței. Din cauza bolii, ea poate mânca doar un anumit tip de lapte praf ce costă 250 de lei o cutie. Iar necesarul pentru o săptămână este de cel puțin două cutii. Cazul a fost prezentat în detaliu de către Info CS.

Tatăl micuţei prezent la Centrul de Transfuzie din Reșița, a spus că ,,fetiţa se simte foarte rău şi că situaţia financiară precară în care se află familia, îi împiedică să cumpere tratamentul necesar ameliorării stării de sănătate în care se zbate în prezent copilul”.
Polițiștii solidari apelului făcut de către Lili Gherle, iniţiatoarea campaniei „Un strop de sânge pentru un copil”, au răspuns prezent şi au dorit să îi conștientizeze pe cetățeni de faptul că o singură donare de sânge poate salva până la trei vieți. Oamenii legi au fost prezenţi la „datorie”, de data aceasta una cu conotaţie umanitară, şi au venit în sprijinul campaniei lansată la Centrul de Transfuzie.
Aproximativ 30 de oameni ai legii din cadrul Poliției Locale a Municipiului Reșița au susținut inițiativa şi au ajutat astfel la realizarea unui stoc de sânge necesar întregului judeţ, iar bonurile valorice pe care le-au donat au devenit un real ajutor pentru familia fetiţei din Caransebeş.
Campania vrea să stimuleze solidaritatea civică și altruismul, pentru ca fiecare să contribuie cu un „strop de sânge” la salvarea unei vieţi.
Vezi si:

O șansă la viață pentru Angela, costă 10.000 de euro

Hristos a Inviat! cu bucurie și speranță pentru micuța Angela din Caransebeș și datorită unor semeni de ai noștrii


Comentarii

comentarii