VIDEO FOTO Prevenirea inundaţiilor – Pentru o calitate mai bună a vieţii in Resita și Kikinda

Resita Kikinda (5)Municipiul Reşiţa şi oraşul Kikinda, din Republica Serbia au demarat proiectul „Prevenirea inundaţiilor – Pentru o calitate mai bună a vieţii“, care se derulează în cadrul programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii vieţii în regiunea transfrontalieră şi regiunea Dunării, prin creşterea nivelului de gestionare a situaţiilor de urgenţă şi de pregătire în Reşiţa şi Kikinda- Serbia.
Prin acesta, se are în vedere creşterea capacităţilor tehnice şi umane ale persoanelor implicate în domeniul situaţilor de urgenţă. Specialiști și personal din cele două primării, vor organiza sesiuni de instruire a celor implicaţi în astfel de activităţi, vor fi achiziţionate utilaje necesare intervenţiilor rapide dintre care cele mai importante sunt o motopompă de mare putere și complexitate, un buldoexcavator performant, un utilaj tip colivie cu braţ telescopic pentru intervenţii la înălţime, dar și corturi, bărci și alte truse speciale cu scule.
Conform proiectului, având în vedere relieful și prezența barajelor de acumulare din amonte de oraș, în Reşiţa se va moderniza sistemul de alarmare în situaţii de urgenţă. Partenerii din Kikinda vor amenaja și reabilita 50 de kilometri de canal care are ca scop captarea și dirijarea debitului și volumului apelor din afluenți în timpul ploilor torențiale și al inundaţiilor.
Proiectul este de o de importanţă majoră în situaţii de urgenţă şi automat va contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii în zona de frontieră. Valoarea lui este de 1.041.429 de euro. Din această sumă totală, 885.2014 euro reprezintă finanţare nerambursabilă din fonduri IPA, 82.565 de euro este finanţare nerambursabilă de la Guvernul României și 12.702 euro este contribuţia Municipiului Reşiţa. Oraşului Kikinda participă la proiect cu suma de 60.946 de euro.

Comentarii

comentarii