VIDEO FOTO Yoghinii MISA au readus Herculanele la viață și se pregătesc de zor, astăzi au prima zi de program

YOGA 2013  (1)După ce toată iarna a avut aspectul unui oraş liniștit cu rari trecători pe stradă, odată cu apropierea zilei de 1 mai, oraşul- staţiune Băile Herculane revine la viaţă. Gura de oxigen este dată de cei peste 4000 de yoghini participanți la Simpozionul MISA.

Marile hoteluri închise peste iarnă, dar și cele care au funcționat în anotimpul rece, încearcă să se pregătească cât mai bine pentru primirea turiştilor. Aproape tot ce înseamnă loc de cazare în stațiune a fost reținut cu mult timp în urmă.
Încă din 24 aprilie, staţiunea Băile Herculane s-a umplut cu turişti yoghini sosiţi din toată lumea. Conform unor informaţii, în Herculane ar trebui să sosească aproximativ 4000 de yoghini, dar numărul celor prezenţi îl știu doar organizatorii. Programul taberei, diferit în fiecare an, conţine meditaţii, conferinţe pe teme spirituale şi spirale yoghine. Pregătirea spirituală pentru o astfel de spirală durează 3 ore- timp în care cei prinşi în spirală stau aproape nemişcaţi.
Acum patru ani în staţiune a existat un birou de presă al Mişcării Misa – foarte bine pus la punct şi care a oferit toate informaţiile cerute. NU știm ce va fi în acest an. Anul trecut am avut-o pe Cristina Costaș și ne-am descurcat foarte bine. Nu știm cum va fi, dar ne dorim să nu se întâmple ca acum doi și trei ani, când la relația cu presa a fost pus un fost militar care suferea încă de o secretizare excesivă.
La eveniment participă yoghini atât din ţară, cât şi din alte de state.
Și anul acesta, vor avea loc trei spirale yang.
În această perioadă, mai bine spus, începând cu zilele premergătoare sărbătorii de 1 mai, preţurile alimentelor vor mai crește cu ceva în Valea Cernei, dar nu așa cum s-a întâmplat anii trecuți când un litru de lapte se vindea cu 5 lei sau o legătură de ceapă verde costa și 3 lei. Comercianții au realizat că procedând așa, yoghinii se vor urca în mașini și vor prefera supermarketurile de la Orșova sau Severin iar ei vor rămâne în pagubă. Așa că, în acest an, cel puțin la capitolul verdețuri, prețul este cam același ca și în zilele obișnuite și anul trecut. 
An de an, mii de adepţi ai Mişcării de Integrare în Absolut, adică yoghinii MISA, sunt aşteptaţi la sfârşitul acestei luni în staţiunea de pe Cerna. Ei vor lua staţiunea cu asalt în perioada 25 aprilie şi până pe 8 mai. Staţiunea are acum destule locuri de cazare, dar în general, ei aleg să locuiască la particulari sau la pensiuni. Cel puțin 4000 de yoghini sunt așteptați la Băile Herculane în acest an. Gazdele private sunt cele mai încântate de sosirea yoghinilor. În felul acesta reuşesc să închirieze camerele pe o perioadă mai lungă. Dacă în mod normal o astfel de cameră costă între 50 şi 80 de lei, în funcţie de dotări, peste noapte, tarifele ajung acum uşor de 100 de lei în aceleaşi condiţii. Noroc că sunt negociabile şi se mai pot ajusta.
La mare căutare sunt acum şi pensiunile, mai ales cele ce pun la dispoziţia yoghinilor bucătăriile şi cămările. Fiindcă sunt vegetarieni iar preţul alimentelor şi al mâncărurilor pe bază de legume au atins în anii trecuți cote astronomice, în ultimii ani, ei îşi aduc de acasă legume şi altele pe care şi le prepară singuri. Din acest motiv, majoritatea membrilor MISA evită marile hoteluri. Cu toate acestea, hotelurile sunt pregătite cu un meniu vegetarian variat – cel mai bun exemplu fiind Hotel Ferdinant care are toate spațiile de cazare reținute.
Pe platoul Coronini, loc în care yoghinii meditează şi formează celebrele spirale, îşi fac apariţia intreprinzătorii din satele de jur împrejurul Băilor Herculane. Mai corect ar fi să spunem că şi ţăranii din zonă profită de venirea adepţilor Integrării în Absolut. Ştiindu-i că sunt vegetarieni, aceştia aduc fel de fel de preparate din legume, lapte şi ouă. Astfel, o porţie de salată orientală de 100 de grame şi ce conţine doar cartofi fierţi, ceapă, ulei şi câtva felii de castravete acru, poate și o măslină, costă nici mai mult-nici mai puţin, decât 3 lei. Un şniţel pane din soia sau ciuperci costă 2,5 lei iar un litru de lapte ajunge la 5 lei când în mod normal acesta se vinde cu maxim 2,5 lei. Mierea de albine devine o raritate şi se vine la preţuri duble ajungând chiar şi la 40 de lei kilogramul. Cei ce doresc o porţie de ouă umplute, adică două jumătăţi, trebuie să scoată din buzunar 5 lei. Să nu mai vorbim de o felie de chec sau de prăjitură cu mere pe care nu iei cu mai puțin de 2 lei.
Programul zilei de azi, Joi, 25 aprilie, se va desfășura în mare parte în Sala Mare de la Cinematograful Dacia- Sala Hercules, și cuprinde:
18:15 – 18:45 Meditație susţinută în mod subtil-telepatic de către Grieg:
Manifestarea, energizarea şi expansionarea câmpului subtil sferic, preponderent euforic, spiritual al „Taberei spirituale yoghine de vacanţă Herculane 2013”
19:00 – 19:30 Exemplificare spirituală susţinută în mod subtil-telepatic de către Grieg:
Consacrarea către Dumnezeu, în mod total şi necondiţionat, a fructelor tuturor acţiunilor benefic integrate ce vor fi realizate de noi toţi în cadrul aceastei „Tabere spirituale yoghine de vacanţă”
19:30 – 19:45 Prezentarea tematicii Taberei spirituale yoghine de vacanţă Herculane 2013
19:45 – 20:30 Expunere introductivă a profesorului yoga Gregorian Bivolaru: 
Înţelegerea intuitivă a existenţei inefabile, enigmatice şi misterioase a Atributelor Dumnezeieşti
20:30 – 20:50 Prezentarea programulului Taberei spirituale yoghine de vacanţă Herculane 2013
21:00 – 21:30 Exemplificare spirituală susţinută în mod subtil-telepatic de către Grieg:
Comuniune telepatică spirituală paranormală cu Împărăţia Tatălui Ceresc

Comentarii

comentarii