VIDEO Gradinita Floarea Soarelui din Resita, exemplu al succesului

Nivelul de inteligență a copiilor scade de la o generație la alta, din cauza lipsei de antrenament. Este concluzia specialiștilor Organizației Mondiale pentru Copii Supradotați, prezenți azi la Grădinița Floarea Soarelui. Instituția și-a deschis porțile pentru a arăta tuturor noul sistem de predare utilizat aici. Unul axat pe activități dinamice, care le dezvoltă copiilor inteligența.

Inteligența nativă a copiilor trebuie întreținută și dezvoltată în permanență, prin activități dinamice, care să stimuleze dezvoltarea capacităților intelectuale, atenția și concentrarea, coordonarea mișcărilor sau gândirea divergentă. Toate acestea se obțin prin jocuri distractive, introduse în procesul de predare de la grădiniță. Astăzi, Grădinița ”Floarea Soarelui” și-a deschis porțile pentru toți reșițenii care au dorit să vadă noul sistem pus în practică de copiii instituției,. alături de părinții lor.

De implementarea programului NTC în grădinița din Reșița se ocupă Ranko Rajovic, președintele Organizației Mondiale pentru Copiii Supradotați din Serbia, neuroendocronolog de profesie. Acesta este specializat pe îmbunătățirea abilităților intelectuale ale copiilor, precum și pe identificarea copiilor supradotați.

Sistemul NTC de predare este deja implementat în 20 de state europene, cu rezultate remarcabile: interesul preșcolarilor pentru învățare a crescut și au o viteză mai mare de gândire, găsind rapid soluții în diferite situații.

Comentarii

comentarii