VIDEO Hora Unirii in Centrul Civic la Resita

Jandarmii cărăşeni au ieşit la Hora Unirii în Centrul Civic al Reşiţei, dorind să marcheze aşa cum se cuvine ziua de 24 Ianuarie.
Unirea Principatelor Moldova şi Ţara Românească a fost sărbătorită şi la Reşiţa, După ce a fost citit mesajul ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, de către subprefectul judeţului Caraş-Severin, Sebastian Purec, Jandarmii i-au invitat pe cei prezenţi la o Horă a Unirii.

„Astăzi 24 ianuarie, se împlinesc 159 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri. Jandarmeria, care trăieşte cu sufletul alături de poporul român Unirea Principatelor, care a stat la baza Marii uniri de la 1918, a luat iniţiativa de organiza în Centrul Civic al municipiului Reşiţa Hora Unirii pentru ca şi ceilalţi cetăţeni ai oraşului să simtă alături de noi spiritul patriotic, solidaritatea şi bucuria vizavi de ziua de 24 ianuarie 1859”, a declarat lt.col. Ionel Dima-Mănoiu, inspector şef al IJJ Caraş-Severin.

Pe 24 ianuarie se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. „Mica Unire” de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments