VIDEO ,,Ia o ie dacă ești român” – campanie de promovare a portului tradițional

ia (3)Ziariştii din Caraş-Severin promovează din nou ia românească. Reprezentanţii presei cărășene şi-au unit forţele şi militează împreună pentru păstrarea tradiţiilor şi valorilor romaneşti. Ei au îmbrăcat vestita ie şi au mers în centrul Reșiței pentru o sesiune de fotografii. Le-au fost alături şi câţiva copii de la Școala Nr 7, împreună cu învăţătoarea Cristina Ardelean.
Ideea promovării iei românești îi aparține jurnalistului Vasile Neamțu, de la TVR Timișoara. La inițiativa acestuia doamnele, domnișoarele dar și unii domni din presa cărășană, fie ea de radio, tv sau online, au îmbrăcat cunoscuta cămașă tradițională și au poposit în Centrul Civic pentru o sesiune de fotografii și interviuri. Prima ediție a avut loc anul trecut, și s-a bucurat de un real succes în rândul reșițenilor. Văzând acest lucru, Vasile Neamțu a decis să dea amploare evenimentului, și să extindă acțiunea.

Si acum un an :


Alături de jurnaliști au fost și câțiva elevi de la școala nr. 7. Ei au îmbrăcat ia cu mândrie și au arătat lumii întregi cât de bine le stă în cămașa noastră tradițională.
Ziariştii vor îmbrăca şi azi ia românească şi vor vizita, alături de prefectul județului, Cascada Bigăr, Lacul Ochiul bei, Cascada Beușnita și morile de la Rudăria.


Foto: Paula Neamțu

Comentarii

comentarii