VIDEO Jurnalistii caraseni au pus mana pe cutite si au trecut la tocat

Jurnaliştii din Reşita care au răspuns invitaţie Centrului pentru Voluntariat au pregătiţi burrito şi profiterol pentru copiii din Centrul de zi pe care Fundația Humanitas Pro Deo îl administrează.
Jurnaliştii au îmbrăcat haina de voluntar şi sortul de bucătar şi, îndrumaţi de un bucătar profesionist, au dat o mână de ajutor pentru a le pregăti un meniu special copiilor din Mociur. Propunerea celor de la Centrul de Voluntariat a fost burrito şi, la desert, profiterol, pentru ca, astfel, şi copiii din Mociur să se poată bucura de mâncăruri care îi fac fericiţi pe cei mici.

„Știm că, de obicei, jurnaliștii sunt interesați de activitatea noastră și tot timpul sunt alături de noi. Astfel, noi simțim că activitatea noastră, proiectele noastre sunt susținute. Avem o relație foarte bună cu jurnaliștii din Caraș-Severin, fapt pentru care le-am propus îmbrace, pentru o zi, ‘uniforma de voluntar’, să ne fie și de această dată aproape și să vadă cum este la un centru de zi, cum se pregătește mâncarea, cine sunt beneficiarii și ce fac aici voluntarii, care sunt, în cea mai mare parte, elevi de liceu. În acest fel, vedem cu toții care este puterea noastră și ce anume putem să schimbăm. Sunt motivele pentru care ne-am dorit să implicăm presa, pentru a promova aceste lucruri, pentru a sensibiliza jurnaliștii și a-i implica și mai mult în problematica orașului” a spus Daniela Lupșan-consilier pentru tineret, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.

Fundația Humanitas Pro Deo oferă mai multe servicii sociale comunităţilor defavorizate.

Acţiunea este cuprinsă în calendarul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului.

Comentarii

comentarii