VIDEO Maratonul cultural ”Resita in 10 Dimensiuni” va incepe oficial vineri

Maratonul cultural ”Resita in 10 Dimensiuni” va incepe oficial vineri, 30 octombrie, la Casa de Cultura a Sindicatelor. Ajuns la cea de 34-a editie, evenimentul pregateste 10 zile pline de manifestari cultural-artistice: lansari de carte, spectacole, expozitii, mese rotunde si dezbateri culturale.

Urmează 10 zile de manifestări culturale la Reșița. Casa de Cultură a Sindicatelor a pregătit o mulțime de surprize participanților, la cea de-a 34-a ediție a maratonului cultural ”Reșița în 10 Dimensiuni”. Deschiderea ofcială a evenimentului va avea loc vineri, 30 octombrie, în sala mare de ședințe a Casei de Cultură a Sindicatelor. Sâmbătă, 31 octombrie, Sala Albastră a Casei de Cultură a Sindicatelor va găzdui un simpozion despre neuropatia diabetică, iar seara, de la ora 21, la Clubul Barock din incinta Casei de Cultură sunt așteptați iubitorii de muzică din anii 90, pentru o seară considerată retro, având în vedere cei peste 20 de ani care au trecut din acea perioadă. Duminică vor avea loc o serie de expoziții și concerte corale, iar luni seară reșițenii sunt invitați la teatru.

O altă manifestare importantă se va desfășura marți, începând cu ora 17, în sala mare de conferințe, unde se va acorda titlul de Senior al Culturii din Banatul Montan.

Pe parcursul evenimentului vor avea loc mini-recitaluri, expoziții de pictură și fotografie și multe alte surprize. În cei 10 ani de când se acordă titlul de Senior al Culturii, 30 de personalități au primit această distincție, dintre care pot fi amintiți Titus Crișciu, Gheorghe Jurma, Nicolae Sârbu și Marcu Mihail Deleanu.

Comentarii

comentarii