Cultural

VIDEO MARS PENTRU VIATA – STRIGATUL DE PRETUIRE AL FAMILIEI, AL FEMEII, AL VIETII

Marşul pentru viaţă 2016, desfăşurat sâmbătă la Reșița sub genericul „STRIGATUL DE PRETUIRE AL FAMILIEI, AL FEMEII, AL VIETII”. Doar prin iubire îi vom ajuta pe toți aceia care nu sunt conștienți că aleg întunericul în loc de lumină!, desfăşurat la Reșița, a adunat peste 300 de tineri, elevi, profesori, mame cu copii și preoți. Marşul a fost organizat de Colegiul Asistentilor Sociali Caras Severin, Universitatea Eftimie Murgu, Primaria Resita şi Protopopiatul Reșița.
Scopul acestei adunări publice îl constituie promovarea dreptului la viaţă pentru copilul născut şi afirmarea valorilor vieţii umane, în contextul importantei sărbători creştine Buna Vestire, 25 martie fiind considerată sărbătoarea femeii şi mamei creştine.
Marşul a început din fața Protopopiatului Reșița, Centrul Civic, Universitatea Eftimie Murgu.

Asemenea manifestări au avut loc în mai multe locuri din țară și au început în preajma sărbătorii de Buna Vestire. Printre solicitările celor care au participat la marș Reșița și în țară, s-a numărat crearea posibilităţii legale ca femeia însărcinată care consideră că nu poate creşte copilul să îl încredinţeze spre adopţie imediat după naştere, după modelul adopţiei începute în perioada de sarcină care este utilizat în SUA, Marea Britanie, Australia, acordarea unei indemnizaţii pentru femeia însărcinată, care să o sprijine în acoperirea nevoilor speciale care apar în perioada sarcinii etc. Tinerii au cerut medicilor ginecologi să aibă tăria să afirme că „adevăraţii doctori nu ucid copiii”.

Participanţii la marş au purtat pancarte cu mesaj împotriva avortului, au scandat lozinci de susţinere a vieţii şi au împărţit trecătorilor pliante informative.

FOTO: GABI SERBAN

Comentarii

comentarii