VIDEO Peste 1000 de reșițeni au participat aseară la marșul anticorupției și revoltei

1.500 de reşiţeni s-au adunat, aseară, în centrul civic, pentru a protesta faţă de actuala clasă politică şi pentru a cere schimbarea acesteia. Prezenţi la protest au fost reşiţeni de toate vârstele, dar majoritatea au fost tineri de până în 30-35 de ani. Ei s-a alăturat, astfel, tinerilor din întreaga ţară şi au aprins câte o lumânare în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în Clubul Colectiv. În jurul orei 21:30, peste 1000 de reșițeni au pornit din Centru și au mărșăluit până în Parcul Tricolorului din cartierul Govândari.

„Nu mai vrem corupţie”, „Corupţia ucide”, „Vrem spitale, nu catedrale”, „România nu uita, Resita-i de partea ta”, „Vrem să muncim, nu să cerşim”, „Ieşiţi din casă, dacă va pasă”, „Să vă fie frică, tara se ridică, ,,Vrem spitale, nu vrem catedrale” sunt doar câteva dinte lozincile care s-au auzit, aseară și în Piaţa 1 Decembrie 1918 din Reşita, dar și pe tot parcursul traeeului. Participanţii au avut şi pancarde cu mesaje orientate împotriva clasei politice măcinate de corupţie. Tinerii spun că vor dizolvarea Parlamentului, vor tehnocraţie, oportunităţi, iar schimbarea trebuie făcută de către generaţia tânără pentru că aceasta este cea care are viitorul în faţă.

Fiindcă ora 22:30 – ora la care a avut loc la Clubul Colectiv tragedia în urmă cu o săptămână, i-a prins în zona Intim, toţi cei care au venit din centrul civic, s-au oprit și au aprins şi câte o candelă în memoria tinerilor care au pierit în chinuri groaznice în incendiul de la Colectiv. Cine nu a avut candela sau lumânare, a aprins o bricheta sau lanterna de la telefon.

După aproximativ o oră şi jumătate, cei peste 1.000 de reșițeni de toate vârstele, au încheiat marşul în Parcul Tricolorului. Pe scările Monumentului Eroilor, s-a intonat imnul României, după care, toți în cor, au strigat rând pe rând numele celor pieriți în focul de la ,,Colectiv”.

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Peste 1000 de reșițeni au participat aseară la marșul anticorupției și revoltei

Comments are closed.