VIDEO Portret de pictor – Kurta Kazimir în triunghiul de aur: peisaj, portret şi natură

kurtaPictorul Kurta Kazimir a deschis la galeria „Agora” din Reşiţa, ce-a de-a 51-a expoziţie personală. Artistul reşiţean a expus picturi în ulei, având ca subiect peisaje, naturi statice şi portrete.

Artistul Kurta Cazimir abordează în această expoziţie natura statică, pesiajul, dar şi portretul. După ce expoziţia cu numărul 50 şi-a avut vernisajul, anul trect, la Timişoara, artistul a decis ca de această dată să expună la Reşiţa.

La eveniment au participat mulţi reşiţeni, admiratori ai picturii lui Kurta Kazimir şi prieteni.
În discursurile de deschidere, criticul Ada D. Cruceanu a afirmat că din lucrări se desprinde o profundă melancolie şi că pictorul excelează în portrete, care surprind personalitatea modelelor, iar artistul Nicolae Dumitru Vlădulescu a remarcat curajul lui Kurta Kazimir, acesta fiind unul dintre puţinii pictori din ţară care trăieşte exclusiv din arta sa.
Kurta Cazimir este membru al filialei Reşiţa a Uniunii Artiştilor Plastici şi membru al Asociaţiei Internaţionale de Artă „ARIPA” din Torino-Italia. Artistul are lucrări în colecţii din România, Ungaria, Serbia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Israel, Franţa, Spania, Belgia, Anglia şi SUA.

Comentarii

comentarii