VIDEO Prezențe cărășene la Târgul Internațional Agricol de la Berlin

Cel mai mare târg agricol din lume, „Săptămâna verde” de la Berlin, este în plină desfăşurare, mii de vizitatori trecându-i astăzi pragul. Banatul este reprezentat pentru a patra oară de județul Caraș Severin.

România dispune de un spațiu de prezentare al principalelor produse tradiționale în suprafață de 327 metri pătrați utili. Între produsele ce sunt expuse amintim: brânzeturi tradiționale din diferite regiuni ale tarii, produse procesate din carne, vinuri, sortimente de palincă și rachiuri din fructe, gemuri, mai multe sortimente de zacuscă, produse apicole, toate împletite cu tradiții și obiceiuri românești.

Totodată, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Ambasada României la Berlin au anunțat că vor organiza o întâlnire cu reprezentanții unui important lanț de hypermarketuri din Germania în, vederea facilitării contactului cu asociațiile, producătorii și companiile din domeniul agricol din România interesate de a pătrunde pe piața germană. Această întâlnire se înscrie în cadrul acțiunilor întreprinse de MADR pentru stimularea relaționării dintre marile lanțuri de magazine și producătorii români.

Ca de fiecare dată, standurile cărăşene sunt asaltate de vizitatori, pe de o parte datorită produselor deosebit de gustoase şi bine prezentate, dar şi a curiozităţii stârnite de amplasarea unui stup cu albine vii, cu pereţii din sticlă, care atrag atât copiii cât şi vârstnicii. Costumele tradiţionale, stilul de prezentare şi organizarea perfectă au atras respectul vizitatorilor, dar şi al celorlalţi expozanţi români, devenind astfel, model de prezentare, conduită şi seriozitate în promovarea tradiţiilor şi valorilor autentice bănăţene.

[youtube id=”7l21B7RDYMk”]

În cadrul târgului se defăşoară diverse activităţi la care sunt invitați specialiştii şi fermierii din toată lumea. De asemenea, se desfăşoară şi Summit-ul miniștrilor agriculturii, întrunire ajunsă la a șaptea ediție, precum și alte manifestări ce vor avea loc cu această ocazie. Tema din acest an a Summit-ului este „Creșterea cererii pentru alimente, materii prime și energie: oportunități pentru agricultură, provocări pentru securitatea alimentară” prim acestă temă summit-ul își propune să identifice soluții care să răspundă corespunzător noilor provocări rezultate din creșterea semnificativă a populației, iar promovarea unei agriculturi durabile și utilizarea eficientă a resurselor reprezintă o alternativă în acest sens. În ceea ce priveşte reprezentarea regiunii Banat, aceasta a fost asigurată de judeţul Caraş-Severin, cu ajutorul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, în colaborare cu Camera Agricolă Judeţeană.

Comentarii

comentarii