VIDEO Prima ediție a Festivalului Folcloric ,, Pe malul râului Caraș “ Carasova 2017

Carașova a fost gazda primei ediții a festivalului Folcloric ,, Pe malul râului Caraș”. Românii, Croații, etnicii Germani, Maghiari dar și Ruteni s-au întâlnit încă odată și au arătat că în Banat există o diversitate culturală respectată și o prietenie între etnii ce datează de secole.
Oficialitățile prezente la această manifestare au fost: Prefectul Județului Caraș-Severin, Reprezentantul Uniunii Croaților din România și Reprezentantul Rutenilor din România. Aceștia au declarat că acest festival are misiunea de a duce mai departe obiceiurile și tradițiile din această zonă.

Pe lângă ansamblurile din România, evenimentul a fost onorat și de prezența a două ansambluri din Croația. Acestea sunt cunoscute în Croația pentru vechimea lor, iar la nivel internațional au participat la concursuri de unde s-au întors mai mereu cu distincții și premii. Un motiv de mândrie în plus pentru organizatori care au făcut demersurile ca aceste grupuri să urce pe scena din Carașova.

Ploaia a fost singurul inamic al organizatorilor și al publicului prezent, care a venit însă pregătit cu umbrele și a ovaționat fiecare moment artistic al ansamblurilor de pe scena. Cei prezenți afirmă că pentru comunitatea locală astfel de evenimente unesc ,dar și promovează zona deoarece la Festival au venit iubitori de folclor din tot județul. Mulți dintre localnici spun că, acest Festival ar trebui să continue an de an în Carașova.

Finalul primei ediții a Festivalului Folcloric ,, Pe malul râului Caraș” a unit toți participanții pe scena din centrul satului, iar petrecerea a continuat până târziu în noapte semn că acest eveniment a fost un real succes.

Comentarii

comentarii