VIDEO Semenicul – acoperit de ceata, dar plin de turisti ca în vremurile bune

Ninsoarea și ceața au pus stăpânire pe Perla Banatului- Semenicul, zăpada ajungând să depășească și un metru înălțime în stațiune iar ceața, a făcut dificilă vizibilitatea chiar și la câțiva pași.
Cu toate acestea, vremea potrivnică nu a împiedicat turiști să se bucure de munte și distracția unică în zăpada mare ca în poveștile copilăriei. Muntele a fost luat efectiv cu asalt în acest sfârșit de săptămână. Toate pârtile sunt deschise pe Semenic, chiar și Uriașul. Asta pentru schiori fiindcă copiii și mulți alții s-au dat cu sania și s-au bucură de prezența din abundență a zăpezii.

Când le-a înghețat nasul, unii au alergat la ceaiul, cafeaua sau ciocolata caldă iar cei mari și curajoși, s-au întreținut cu vinul fiert de la Cornel sau alte cabane. Alții, și-au adus licorile calde de acasă în termos și mâncarea la pachet. Aceștia sunt reșițenii, dar și timișorenii care au venit de dimineață iar spre seară se întorc cu mașinile acasă. Legat de mașini, trebuie spus că drumul de la Prisop și până pe platou este bun, curățat și întreținit.

Trebuie spus că drumul spre munte nu pune probleme șoferilor echipați corespunzător iernii, însă odată ajunși pe munte, găsirea unui loc de parcare este o adevărată provocare iar din păcate și puținele parcări de pe muntele Semenic nu sunt dezăpezite corespunzător.

Prețurile pentru cazare și închiriere de echipament pentru pârtie sunt acceptabile încât orice iubitor de zăpadă își poate permite să se bucure de prezența iernii. Legat de locurile de cazare pe Semenic, trebuie spus că statiunea ofera in jur de 150 de locuri.

În rest, prețurile la majoritatea produselor sunt ca in oraș. O cafea costă între între 3 si 5 lei, un pahar de vin fiert – 5 lei, iar un meniu compus din felul unu si doi, ajunge la 30 de lei de persoană.

Comentarii

comentarii