VIDEO SI FOTOGALERIE Parada portului poular german din Banatul Montan

Muzica de fanfară a sunat din nou pe străzile Reşiţei. Străzile s-au animat de costume colorate şi veselie. Germanii din Banat, dar și oasăeți din Germania și Auatria, s-au strâns să-şi serbeze portul şi tradiţia.

 

 

Azi, la Reşiţa, s-a desfăşurat cea de a XIX-a ediţie a «Paradei Portului Popular German». La această manifestare au fost prezenţi formaţii de dansatori şi membrii ai Forumurilor Germane din Anina – Steierdorf, Bocşa, Lugoj, Nădrag, Oţelu Roşu, Timișoara, Nădrag, Orașova, din Bihor și bineînţeles Reşiţa.

Ca invitaţi de onoare au venit la Reşiţa şi oaspeţi din Germania şi Graz (Austria). La această manifestare a participat la Reşiţa fanfara Regimentului de graniță de la Caransebeș. .

Programul manifestării a debutat cu Sfântă Liturghie festivă, oficiată la Biserica romano-catolică „Maria Zăpezii” Reşiţa, continuând apoi cu parada portului popular german prin oraş- punctul terminus fiind Casa de Cultură.

Ca de fiecarea dată, parada s-a încheiat cu o depunere de coroane de flori la Monumentul deportaţilor.

De seară, va avea loc un program cultural la care vor participat formaţiile.

Ca în fiecare an, sufletul manifestării a fost președintele Forumului german din Caraș Severin, Erwin Iosef Țigla. Pregătirile au începyt cu mult timp în urmă, a lucrat meticulos și cu grijă și rezultatul a fost cel așteptat: un lucru făcut nemțește, adică foarte bine.

Comentarii

comentarii