VIDEO Targul de toamna de la Oravita – Târgul Văii Carașului- a fost o reusita

Primăria oraşului Oraviţa, Casa de Cultura „Mihai Eminescu” Oravita, în parteneriat cu Camera Agricolă a judeţului Caraş Severin, au organizat cea de-a sasea ediţie a Târgului de toamnă de la Oraviţa. Manifestarea a început cu prezentarea unui târg de mâncăruri și preparate tradiționle bănățenești. Aceasta a fost o expoziție culinară cu vânzare iar toate produsele, de la sarmale și până la tradiționalul mălai, brânzeturi și foarte multe plăcinte și prăjituri au fost ,,de casă”. Totul a fost pregătit de elevi ajutați de părinți și cadrele didactice. Au participat toate școlile și bisericile din oraș, iar banii strânși vor fi folosiți pentru diferite proiecte printre care și ajutorarea copiilor săraci în perioada sărbătorilor de iarnă. Pe platoul gării au fost prezenți și producătorii de mezeluri si brânzeturi traditionale, dar și producatorii de unelte și accesorii pentru activitatea de zootehnie: hamuri, clopote, harnașamente. Nu au lipsit butoaiele și lingurile de lemn, dar și nelipsiții ,,tarabagii cu de toate ca la bâlci”. Și aceștia își au farmecul lor.

Au avut loc expoziţii cu vânzare de produse agricole, horticole, apicole, unelte şi utilaje agricole, produse tradiţionale şi de artizanat şi nu numai. Au participat peste 30 de expozanţi; unii agenţii economici, alții persoanele fizice, din Banat și nu numai. La târg au fost prezentate păsările și iepurii de rasă.

Dar, nu au lipsit produsele tradiționale precum brânza, mălaiul copt în țest, cașul afumat, răchia din prune și mere, dar și pălinca sau mierea în diferite amestecuri ori mezelurile de casă. Mititeii au avut locul lor bine stabilit, mai ales că au fost ,,făcuți acasă”. Produsele au mulțumit pe toată lumea iar prețurile au fost pentru toate buzunarele.

Târgul a fost o reușită, producătorii din zonă au putut să-și valorifice producția iar mușterii au cumpărat ce i-a interesat- asta în timp ce clientela s-a putut delecta cu o pastramă la grătar, sau un mic ori o porție de gulaș sau fasole la cazan. Toate acestea pe lângă un pahar cu must sau o răchie bătrână ori o simplă bere. Targul nu putea să meargă fără muzică, așa că, petrecerea a continuat până seara cu un spectacol folcloric.

Comentarii

comentarii