VIDEO Trei medici din Caraș Severin în vizorul DNA – Doctorul Ioan Ungur, reținut de polițiști în urma unui flagrant

Caransebes dr Ungur (2)Medicul Ioan Ungur, președintele Comisiei de pensionare din Caransebeș, a fost reținut azi de către polițiști.
Medicul, care se ocupa cu analizarea, avizarea și aprobarea dosarelor de pensionare pe caz de boală, a fost reținut în biroul său din Caransebeș în urma unui flagrant.
Din informațiile obținute ,,pe surse” , se pare că ar fi vorba de suma de 200 de euro oferită de de o persoană care ar fi dorit să se pensioneze pe caz de boală. De asemenea, sunt vizați și alți medici din Caransebeș, Moldova Nouă și județul Timiș. Se pare că doctorul Ungur era în vizorul DNA, al IGPR și al SRI de mai multă vreme – în discuție și cu semnul întrebării fiind vreo 200 de dosare printre care și acordarea unui grad de handicap.
Avocatul Cosmin Bolosin a fost angajat de către Ungur să îl apere. Doctorul va fi adus la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoaria Reșița.
,,Clintul meu a fost acuzat de luare de mită, este vorba de un flagrant, acum merg la Caransebeș pentru a sta de vorbă cu dânsul și cu anchetatorii” a declarat pentru InfoCs avocatul Cosmin Bolosin.
Doctorul Ioan Ungur este tatăl tânărului Cristian Ungur care a fost arestat în anul 2010 după ce s-a urcat în stare de ebrietate la volanul unui autoturism și a intrat cu mașina peste publicul strâns la un raliu moto pe aeroportul din Caransebeș. Tot Cosmin Bolosin a fost avocatul care l-a scos atunci din pușcărie pe tânărul medic veterinar.
Percheziţiile de la Caransebeş, de la cabinetul medicului Ioan Ungur, dar şi la alte cadre medicale din Caraş -Severin şi Timiş, sunt făcute în urma unor filaje executate de oamenii legii. Persoanele în cauză sunt suspectate de luare de mită pentru declararea unor persoane ca fiind invalide, cu diferite grade de handicap, pentru a beneficia de pensie. Descinderile au loc după ce trei medici au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau mită de la persoane care doreau să se pensioneze fără a îndeplini condiţiile legale.

În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale cu privire la fapte de luare de mită săvârşite de către cadre medicale, constând în încadrarea nejustificată în grad de invaliditate a unor persoane în schimbul unor sume de bani.

Medicul Ioan Ungur, este fost consilier județean și președinte PDL al Organizației Caransebeș, iar în calitatea sa de preşedintele al Comisiei de pensionare din Caransebeş, s-a ocupat cu analizarea, avizarea şi aprobarea dosarelor de pensionare pe caz de boală. Tocmai din această cauză, în acest dosar instrumentat de procurori, mai mulţi pensionari au fost aduşi din tot județul, dar cu precădere din zona Moldova Nouă și Caransebeș, la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa. Și lucrurile nu se opresc doar aici. procurorii au piste precum că în această activitate infracțională, sunt implicați și alți medici cu atribuții similare în acordarea gradului de handicap sau al calității de pensionat de boală.

Așa s-a ajuns și la Moldova Nouă și Reșița. Printre medicii suspectaţi că au favorizat acordarea de decizii de pensionare sau grade de handicap nejustificate, se numără și Sebastian Telbis din Reşiţa şi Ioan Octavian Cenda din Moldova Nouă.
Percheziţii au aut loc la cabinetele medicale precum și la domiciliu medicilor în toate cele trei cazuri.
Cei trei și-au angajat avocați și în prezent au fost aduși la Reșița la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș Severin unde urmeză să fie audiați.

Comentarii

comentarii