VIDEO Trenul de călători Reșița – Timișoara, a luat foc din nou

tren_in_flacariUn incendiu puternic a izbucnit la locomotiva unui tren de persoane care circula pe ruta Reșița – Timișoara. Flăcările au afectat interiorul unui vagon – locomotivă precum şi aparatele şi agregatele din sala maşinilor.
Potrivit echipelor de intervenţie din cadrul Primăriei Bocșa – Detaşamentului de Pompieri ai Serviciului de Voluntari pentru Situații de Urgență, incendiul a fost sesizat în jurul orei 17 iar locomotiva afectată tracta mai multe vagoane cu călători spre Timișoara. Incidentul s-a petrecut la bariera de pe fostul drum spre Ramna, în apropiere de gara Bocșa Română.
A fost nevoie de o intervenţie spectaculoasă și riscantă a pompierilor, care au acţionar cu două echipaje. Călătorii din alt vagon au sesizat că vine miros puternic de fum apoi au izbucnit flăcările. Din fericire, în vagonul respectiv nu se afla nici un călător. Pericolul a fost foarte mare fiindcă flăcările au izbucnit chiar sub rezervorul vagonului – locomotivă în care se aflau peste 1000 de l de combustibil și exista pericolul de explozie.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit iar vagonul ars a fost transportat spre o stație de garare spre Timișoara. Călătorii au ajuns la destinație cu o întârziere de vreo două ore.
În ultimii ani de când această rută de tren a fost privatizată, pe traseu s-au produs mai multe incendii asemănătoare cu acestea. Operatorul de transport folosește vagoane – locomotivă (automotoare) cumpărate la mâna a doua sau a treia care au fost scoase din uz și mai apoi recondiționate iar unele au în spate mii de ore de funcționare.
Ele corespund unor normative și sunt puse autorizat în circulație, dar………câte-o dată mai cedează. Din fericire, cu toate aceste incidente, nimeni nu și-a pierdut viața până acum.

(im arhiva)

Comentarii

comentarii