VIDEO „Tunelul iubirii” – ,,Tunelul Verde”, din Caraș Severin, pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeană

tunel Florin Avramescu,,O cale ferată semi-inchisă figurează pe o listă a comorilor ascunse din Uniunea Europeană” spun cei de la yahoo.stiri.ro. După episodul cu cascada Bigăr – Coronini din apropierea Bozoviciului, România recidivează cu un alt loc, de data aceasta de la noi din ogradă, din Caraș Severin.
Linia ferată pe care acum se mai circulă doar cu comandă, asigura cândva, legătura dintre oraşele Oţelul Roşu şi Caransebeş. Mai exact, era linia ferată pe care se transporta navestiștii și marfa la Combinatul Siderurgic din Oțelu, marmura de la Ruschița, lemn și alte mărfuri. Acum, fiindcă traficul este foarte scăzut, vegetaţia care s-a dezvoltat de-o parte și de alta a şinelor, a transformat această linie ferată într-un adevărat tunel vegetal. Unii cu spirit mai poetic, l-au trasformat chiar într-un obiectiv romantic. Internauţii l-au denumit „Tunelul iubirii”. Bucata respectivă de tunel se află la ieșirea din Obreja spre gara Glimboca.
Cei de la CFR nu-l văd decât ca pe o delăsare și un punct in plus de rezolvat pe agenda de lucru, mai exact, defrișarea vegetației de pe marginea șinelor. Asta înseamnă automat moartea tunelului și dispariția sa. Poate că acum, după mediatizare locului – a se vedea ce s-a întâmplat cu cascada de la Bigăr-Coronini din Defileul Minișului, oficialii de la CFR se vor mai gândi dacă este momentul să acționeze acum, sau să o lase pe mai la toamnă cu defrișatul și toaletarea copacilor de pe marginea căii ferate.
O cititoare a InfoCS, doamna Claudia Moacă, a realizat câteva fotografii în care se poate vedea ,,bucățica” de tunel, fotografii simple, reale și neatinse de vreo un program de editare sau prelucrare foto.
La rândul său, artistul fotograf, Florin Avramescu a realizat un set de fotografii in care se vede de la o poștă mâna artistului și a ,,meseriașului”.
O ultimă fotografie reprezintă tunelul din Ucraina.

VIDEO – mai exact, imaginile cu tunelul apar pe la minutul 5

”Tunelul verde” din Glimboca a fost descoperit întâmplător în anul 2013 de către fotograful Florin Avramescu. Locul cu pricina este situat între satele bănățene Glimboca și Obreja, la aproximativ 10 km de Caransebeș. Fotograful dorea să surprindă un apus de soare iar în momentul când a ajuns pe calea ferată de aici, a rămas fără cuvinte.
Pe linia dezafectată trecea în trecut trenul cu navetiști către combinatul Oţelu Roşu. Odată cu închiderea combinatului siderurgic, toate cursele au fost sistate.
Fotografiile sunt realizate în cursul anului 2013 de către Florin Avramescu iar pe blogul său puteți descoperi și alte ipostaze ale acestui loc frumos din România.

Acest obiectiv apare, anul acesta, pe lista cu 28 de locuri mai puţin cunoscute din Europa, câte unul pentru fiecare stat membru, întocmită de Parlamentul European.

Proiectul de promovare a acestor locuri se numeşte „Descoperă Europa” şi a fost lansat anul trecut, cu ajutorul aplicaţiei mobile Foursquare.

Noua listă, numită acum ‘Re-descoperă Europa’, include obiective despre care legislativul european ne asigură că este foarte probabil să nu fi auzit niciodată. Un castel de nisip, un buncăr sovietic secret, un sat muzeu, fenomene geologice — sunt câteva dintre propuneri, reprezentând atracții pentru toate gusturile, relatează agepres.ro.
Un ”tunel” asemănător se află în vestul Ucrainei, lângă orașul Klevan. Locul a devenit foarte popular printre turiștii din întreaga lume primind sugestiv numele de ”Tunnel of love” iar unele publicații l-au inclus între cele mai frumoase 10 locuri de pe glob.

Anul trecut, pe această listă a figurat Transfăgărăşanul.

Comentarii

comentarii