Cultural

VIDEO Voluntarii germani au venit la ,,Copiii lui Iisus” din Reșița

Voluntarii Asociației ”Rumanien Hilfe Gotha” din Germania, au venit și anul acesta cu daruri pentru copiii Centrului de Zi ai Asociației Medicale ”Sfântul Cosma și Damian” din Reșița, coordonat de către dr. Victoria Roșoagă. De 10 ani, între cele două asociații există o colaborare în beneficiul copiilor cu probleme sociale, colaborare care continuă și astăzi cât se poate de bine.

Reprezentanții asociației germane Rumanien Hilfe Gotha, au venit cu un transport destinat copiilor și timp de o săptămână, cei 3 voluntari germani se vor ocupa de amenajarea unei mansarde a clădirii unde activează sediul asociației reșițene, dar și Centrul de Zi ”Copiii lui Isus”.
Asociatie (2)
Clădirea a fost cumpărată cu 10 ani în urmă tot de către asociația germană care pe parcursul timpului a investit în amenajarea ei cu tot ce este necesar pentru o funcționare modernă și legală.
Asociatie (27)
Asociația Medicală ”Sfinții Cosma și Damian” a luat ființă în anul 1998, iar în anul 2000, a primit personaliatate juridică. Asociația are în prezent 26 de membri, medici și asistente și se îngrijesc în mod voluntar de 18 copii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani. Aceștia provin din 16 familii cu diferite nevoi sociale, din Reșița și Doman. Asocația deține și un cabinet de ecografie care oferă servicii contra-cost, iar 30% din venituri sunt dirijate în conturile Asociației pentru îngrijirea copiilor din Centru.
Asociatie (30)
În cadrul centrului, copiii primesc o masă de prânz și sunt ajutați la teme de către voluntari, printre care sunt și profesori de la diverse școli din Reșița.
Asociatie (34)
În ceea ce privește partea germană, conștienți de nivelul de trai pe care-l au în Germania, un număr de 37 de voluntari din orașul Gotha, au format Asociația Gotha Hause cu scopul de a ajuta comunitățile sărace din România. Acum 10 ani, germanii au început o colaborare cu o asociație din Arad, dar lucrurile nu au mers ața de bine. Nemții s-au reorientat către asociația reșițeană unde au găsit dăruire, implicare și corectitudine. De atunci, germanii de la Gotha Hause se axează doar pe colaborarea și ajutorarea reșițenilor și o fac cu bucurie, iar rezultatele se văd. Voluntarii germani fac acest lucru din plăcere, în timpul lor liber, la fel ca și voluntarii români. Tot ce aduc în Reșița pentru copiii necăjiți și bunul mers al Asociației, se primește ca donație din partea persoanelor fizice, dar și diverse firme din Germania, donații ale oamenilor generoși.
Asociatie (36)
Voluntarii de la Rumanien Hilfe Gotha din Germania susțin Centru din Reșița cu rechizite, medicamente, produse alimentare neperisabile și diverse lucruri necesare copiilor. În fiecare an de sărbători, ei trimit cadoruri sau vin personal și aduc daruri pentru copiii din Centru și după cum au spus chiar ei, fac asta cu mare bucurie.

Comentarii

comentarii