VIDEO Ziua Internațională a Cărții pentru Copii celebrată la Biblioteca Paul Iorgovici

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii celebrată la Biblioteca Județeană ”Paul Iorgovici” din Reșița. Ziua Internațională a Cărții pentru Copii a fost celebrata și la Banatica și cum altfel decât în preajma copiilor. Sărbătoarea coincide cu data nașterii marelui scriitor pentru copii, Hans Christian Anderson, 2 aprilie.
Atenția bibliotecarilor s-a îndreptat în această perioadă către cei mai mici cititori, copii, dar și cei mai fideli. Însoțiți de către profesori și părinți cei mici au venit să celebreze cartea și să descopere noi volume și colecții între rafturile bibliotecii.

Micii cititori au avut parte și de o surpriză din partea bibliotecarilor, fiind recompensați în mod simbolic cu diplome și cărți, ca o răspaltă pentru pasiunea lor de a lectura. Trofeul Micului Cititor a fost oferit Dariei, cea mai fidelă cititoare a Secției pentru Copii din cadrul Bibliotecii Banatica. Fetița a declarat că pasiunea pentru citit a venit de la povestile pe care mama i le citea încă de mică, ceea a ce a determinat-o pe ea mai târziu să treacă pragul bibliotecii pentru a împrumuta cât mai multe cărți.

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii a fost celebrată pentru prima dată în anul 1967.

Comentarii

comentarii