XPLORE MISTIC-ABSTRACT- Artistul Bogdan Piperiu, revine cu o noua expozitie –

După un an de şedere în Germania, artistul plastic reşiţean Bogdan Piperiu revine în oraşul natal cu o expoziţie personală de pictură intitulată „XPLORE MISTIC-ABSTRACT”. Peste 30 de lucrări realizate în ultimul an se vor afla pe simezele Muzeului Banatului Montan din Reşiţa, pe întreg parcursul lunii mai. Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 4 mai 2016, cu începere de la ora 19.00. Vor vorbi despre lucrările realizate de Bogdan Piperiu criticii de artă Ada D. Cruceanu şi Călin Chincea.

„Mă consider un pictor modern care lucrează cu texturi generoase și compoziții îndrăznețe. Imi place să aprofundez ideea și să o sintetizez prin filtrul propriu, să o transform în textură, ţusă, culoare. Lucrările mele au la bază atât subiecte cu tematică mistică, într-o viziune modernă exprimată printr-un bogat limbaj plastic, cât și ideea de peisaj, naturi statice și flori duse peste limita concretului. Vreau să ofer privitorului o experiență vizuală bogată care să îi strârnească fantezia. Deşi iubesc fotografia, nu caut să o reproduc cu pensula pe pânză. Fiecare e liber să caute elementul care se potriveşte sufletului său.”

Lucrările fac parte dintr-un proiect expoziţional recent finalizat şi care urmează să fie prezentat publicului larg în cadrul unor evenimente culturale programate în România, Germania şi Marea Britanie.

Evenimentul de la Reşiţa este inclus în programul Festivalului Internaţional Sabin Pautza, ediţia a treia, şi se bucură de sprijinul Proiectului Metarsis – activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană şi al Muzeului Banatului Montan Reşiţa.

Expoziţia „XPLORE MISTIC-ABSTRACT” este cu vânzare şi îi aşteaptă pe cei ce iubesc arta, mai ales în forma ei abstractă, să îi treacă pragul.


A consemnat Laura

Comentarii

comentarii