Ziua Liliacului și 1 Mai la Ciclova

Consiliul Local și Primăria orașului Oravița, alături de Casa de Cultură, invită cetățenii la petrecerea de de 1 Mai și la Sărbătoarea Liliacului.
Autoritățile locale orăvițene, ca în fiecare an, au organizat manifestări cultural-artistice dedicate sărbătoririi zilei de 1 Mai. Tradițional, tot în această zi, se serbează și floarea copăceilor ce împodobesc cleanțurile din jurul Ciclovei: floarea de liliac. Și așa a luat naștere, de ani de zile, Sărbătoarea Liliacului de Ciclova.

Începând de vineri, de la ora 12, pe scena special amenajată, vor evolua artiști de seamă din Banat: Carmen Biruescu, Gabi Stanciu, Răzvan Timiș, Ionuț Andrieș, Lorena Nica, Amalia Novac, Ana Maria Pela, Georgiana Lupusavei, Codruța Măgurean, Ghiță Berinde.
Alături de acești soliști consacrați, pe scenă vor urca elevii Școlii populare de arte din Timișoara: Andrada Iova, Liliana Samson, Patricia Pepa, Ioan Surdu, Adrian Cățăl și Larisa Murariu.

Lor li se vor alătura membrii Orchestrei de muzică populară a Casei de Cultură Oravița condus de Ionică Știopon, orchestră care va asigura și acompaniamentul muzical al soliștilor. Dansurile populare vor întregii atmosfera de sărbătoare și vor fi susținute de dansatorii ansamblurilor: Hora Carașului, Romales și Orăvițana.

Accesul la manifestări este liber, vizitatorii sunt rugați să lase mașinile în parcare și în sat și să vină în poiană pe jos, pe cât posibil. De altfel, poliția rutieră și patrilele de jandarmi vor veghea la desfășurarea în pace și ordine a manifestări.
Seara se va încheia cu dans și petrecere pentru tineri în aer liber.

Comentarii

comentarii