Ziua Naţională a Traiului de Munte, târg şi expoziţie de produse locale tradiţionale

Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraș-Severin organizează, duminică, 26 octombrie 2014 în piața agroalimentară din Băile Herculane, de Ziua Naţională a Traiului de Munte, târg şi expoziţie de produse locale tradiţionale – alimentare şi meşteşugăreşti. De asemenea, vor avea loc, pe lângă ample prezentări de produse și producători, jocuri și concursuri pentru mici și mari dar și un ”infocort”, o zonă special amenajată pentru informarea celor doritori de a lua contact cu viața la munte. Nu lipsesc reprezentanții diverselor instituții publice, bănci și chiar ziariști care vor promova muntele și frumusețea lui, dar și oportunitățile lor.
La târg vor participa producători de produse locale tradiţionale din zona de munte şi vor fi prezentate obiceiuri specifice traiului din aceste zone, pensiuni și ghizi turistici, creatori de costume populare dar și voluntari ai Asociației Tinerilor din Băile Herculane. Manifestarea va fi deschisă la ora 10 și va dura până la lăsarea serii.
Evenimentul este realizat în cadrul proiectului „PACINFO! Rolul social și de mediu al agriculturii în regiunile montane” finanțat de Comisia Europeană prin Directoratul General de Agricultură și Dezvoltare Rurală şi de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.
Obiectivul proiectului este de a informa fermierii din zonele montane despre principiile de finanţare ale politicii agrare comune, în special despre principiile legate de protecţia mediului. Scopul este de a conştientiza fermierii şi opinia publică despre importanţa agriculturii durabile (din zona montană) în ocrotirea calităţii mediului.
Implementarea proiectului se face în cadrul parteneriatului dintre cele 16 agenţii judeţene de protecţie a mediului (Alba, Bistriţa – Năsăud, Braşov, Bacău, Buzău, Caraş – Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mureş, Neamţ, Sibiu, Suceava şi Vrancea) prin coordonarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Harghita şi sub supravegherea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

Comentarii

comentarii