Ziua Unităţii Germane a fost marcată şi în Banatul Montan VIDEO

Elevii Colegiului Naţional Diaconovici-Tietz au luat parte la o masă rotundă privind cultura germană în cadrul proiectului „Artă şi cultură în Reşiţa montană”.
Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița și Colegiul Național „Diaconovici – Tietz” din municipiul de pe Bârzava au organizat o serie de acţiuni dedicate jubileului german. Astfel la Colegiul Național „Diaconovici – Tietz” a avut loc o masă rotundă şi o dezbatere pe tema proiectului „Artă şi cultură în Reşiţa montană”, susţinută de elevii secţiei germane materneGermania.

La Biblioteca Germană „Alexander Tietz” este deschisă o mică expoziție filatelică dedicată aceluiași eveniment, ea putând fi vizitată de doritori zilnic între orele 15 și 18. Anul acesta s-au împlinit 26 de ani de la semnarea „Tratatului dintre România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa”, pe scurt, așa-numitul „Tratat de prietenie”.

Comentarii

comentarii