Si se jură că nu fură, dar l-au prins cu pipa-n gură si 1200 de pachete de tigari

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova-Veche au descoperit şi confiscat 1.270 de pachete cu ţigări de contrabandă, pe care un cetăţean român le transporta cu autoturismul proprietate personală.

În data de 28.03.2016, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova-Veche, judeţul Caraş – Severin, aflaţi în misiune pe DN 57 A, pe raza localităţii de frontieră Pojejena, au oprit în trafic pentru control un autoturism marca Volkswagen Golf, despre al cărui şofer poliţiştii de frontieră aveau suspiciuni că ar fi implicat în acte de contrabandă.

În urma controlului specific efectuat asupra autoturismului, condus de cetăţeanul român T.S., în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Caraş-Severin, poliţiştii de frontieră au descoperit, pe bancheta din spate a maşinii, cantitatea de 1.270 pachete de ţigări marca „Marble”, fără marcaje fiscale.

Cel în cauză a declarat că a găsit ţigările pe câmp şi dorea să le predea poliţiei de frontieră.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 12.700 de lei, a fost confiscată, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

SERVICIUL TERITORIAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ MEHEDINŢI VĂ INFORMEAZĂ:

Având în vedere numărul mare de pescari sportivi care practică pescuitul pe fluviul Dunărea, în zona de competenţă a Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, poliţiştii de frontieră mehedinţeni îi informeaza pe aceştia asupra urmatoarelor aspecte de natură legislativă:
În luna februarie a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr.144/2017 Ordinul privind stabilirea perioadelor de prohibiţie pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2017.
Astfel, în perioada 1 aprilie -15 mai, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul comercial, recreativ sportiv şi familial al oricăror specii de peşti pe o durată de 45 de zile, în apele care constituie frontieră de stat.
Reamintim că pescuitul sportiv efectuat cu undiţa sau lanseta în scop de agrement sau performanţă este o activitate individuală şi necomercială, iar practicarea acestei activităţi se face în baza permisului de pescuit recreativ sportiv nominal, eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură prin asociaţiile de pescari legal constituite.
Permisul de pescuit este un document cu regim special, înseriat, nominal şi netransmisibil, care se poate viza în mod gratuit la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi după depunerea unei cereri şi a copiilor după cartea de identitate, permisul de pescuit şi chitanţa eliberată de asociaţia de pescari pentru activitatea de pescuit.
Pentru a putea desfăşura activităţi de pescuit sportiv şi a nu încălca prevederile legale este necesară deţinerea permisului eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultura şi avizat de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.
Pescarii sportivi care nu deţin permis de pescuit emis de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultura pot solicita avizul pentru activitatea de pescuit sportiv în baza permiselor de pescuit eliberate de o asociaţie legal constituită.
Cei peste 27.000 de pescari sportivi din judeţul Mehedinţi şi celelalte judeţe ale ţării trebuie să ştie că frontiera cu Republica Serbia este o frontieră externa a Uniunii Europene, iar activităţile desfăşurate în zona de frontieră sunt supuse controlului Poliţiei de Frontieră Române.
Conform prevederilor Legii frontierei de stat a României, pescuitul sportiv în fluviul Dunărea se efectuează în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente, cu avizul şefului Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.
Facem precizarea că lipsa avizului şefului Poliţiei de Frontieră Mehedinţi pe aceste permise constituie contravenţie şi se sanctionează cu amendă de la 100 la 1000 de lei.
De asemenea, pescuitul recreativ sportiv efectuat fără permis constitue contravenţie şi se sancţionează în baza prevederilor art.58 lit. a) din O.U.G. 23 din anul 2008 modificată şi republicată, cu amendă de la 300 lei la 600 lei şi confiscarea peştelui, icrelor şi altor vieţuitoare acvatice.

Comentarii

comentarii