Politie

Accident mortal pe Calea Timisoarei in zona Transprotector VIDEO

Maşina ambulantei implicată într-un accident mortal la Reşita. Azi in jurtul orei 12, O maşină ambulantei a acroşat un bărbat de aproximativ 63 de ani pe Calea Timisoarei, mai exact, accidentul s-a petrecut în dreptul service-ului auto Transprotector. Bărbatul a ignorat sirena şi luminile de la girofarul salvării şi a vrut să traverseze strada prin loc nemarcat.

Şoferul ambulantei a claxonat, bărbatul s-a oprit o secundă, apoi a vrut să treacă în fugă. Şoferul care are 55 de ani şi experienţa în condus, a încercat să evite omul, a tras puternic spre stânga, dar l-a lovit cu oglinda retrovizoare din partea dreaptă a maşinii de ambulanţă. Bărbatul a căzut şi s-a lovit cu capul de asfalt. În locul impactului a rămas o baltă mare de sânge, semn că acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis. El a fost transportat in coma la SJU Resita unde a si murit.

Din spusele martorilor, bărbatul era un om al străzii şi a fost văzut coborând a de Mănăstirea de pe Dealul Arsului. Poliţiştii sosiţi la faţa locului au făcut măsurătorile necesare, au luat declaraţii şi au deschis un dosar de cercetare penală pe numele şoferului ambulanţei.

Iata comunicatul IPJ de la ora 14 –

În municipiul Reșița, în jurul orelor 12.00, o ambulanță aflată în misiune pe strada Timișorii, cu semnalele luminoase în funcțiune, a surprins un pieton de 63 de ani care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
Pietonul a fost transportat la UPU Reșița, unde a fost resuscitat, dar din păcate fără succes, fiind declarat decesul.
Conducătorul ambulanței, un bărbat 55 de ani, a fost testat alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În continuare se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută și sancționată de art. 192 Cod penal.

Comentarii

comentarii