Activități artistice pentru copii și masă caldă pentru oamenii străzii, oferite de parohia „Schimbarea la Față” din Govândari

La Biserica „Schimbarea la Față” din Govândari există un Centrul de Tineret „Sfântul Ierarh Nicolae” în cadrul căruia copii de la școlile din parohie sunt angrenați în tot felul de activități.
Astfel că, cei 30 de copii din Centru au tot felul de activități artistice precum dansuri sportive, (quilling) și cor. Tot în cadrul acestui centru pentru tineret se organizează excursii și pelerinaje cu banii pe care îi obțin din vânzarea obiectelor realizate în cadrul programului. Formatorii care se ocupă de acești copii sunt cadre didactice de la școlile arondate parohiei: Colegiul Național Mircea Eliade și Școala Nr. 8.
Tot sâmbăta, între cele două activități, cei 30 de copii primesc o masă caldă asigurată de către o firmă de catering ,,Octavian„ din municipiu.
Duminica, la demisolul Bisericii, se oferă o masă caldă și oamenilor străzii, de fiecare dată când când preoții reușesc să găsească sponsori care să-i sprijine. Pănă în prezent o firmă de catering și un restaurant din Reșița – ,,Dușan și fiul” alaturi de ,,Octavian” – și-au arătat deschiderea în a sprijinii această acțiune filantropică.
Cele două firme care au asigurat până în prezent mâncarea pentru săraci, au oferit bisericii și vesela necesară pentru a nu mai fi nevoiți să o cumpere.
În funcție de sprijinul pe care-l vor primii, preoții își doresc să permanentizeze aceste acțiuni.

Comentarii

comentarii