Ardei și gogoșari umpluți cu amestec de carne tocată și mezeluri, cu sos VIDEO

Rețeta de azi este una simplă, la îndemână, gustoasă și mai ales, deosebit de aspectuoasă. Se bazează pe câteva legume și cam ce aveți prin frigider. Dar asta nu vă împiedică să mergeți la magazin și să cumpărați ce doriți dumneavoastră. Mai ales că, la Mona Lisa, găsiți tot ce vreți – produse din producție proprie – ceea ce înseamnă că sunt mereu proaspete.

Deci, pentru rețeta de azi am folosit:

o vânătă potrivită pe care am scobit-o și am presărat-o cu sare,
doi ardei graşi, cu pereții groși
o ceapă mare
2 arde capia
2 gogoșari roșii
5 căței de usturoi
două roșii mari și bine coapte sau o lingură pastă de roșii de calitate
Unu sau doi morcovi rași pe răzătoarea mică
frunze de pătrunjel și mărar verde
Am mai pus ulei, sare, piper și oregano

La capitolul ,,organice” – am folosit

3 feluri de cârnați – cam 70-80 de grame din fiecare
slănină și costiță afumată
gușă, cotlet sau ceafă afumată
250 g carne de porc tocată

Sos de mărar verde
Sos de roșii

Legumele le scobim și le dăm cu un praf de sare să lase din apă. Între timp, tocăm ceapă, radem morcovii, bucățele de ardei și le călim în puțin ulei. Lăsăm la foc mic iar noi tăiem toate mezelurile cubulețe – cam cât un zar obișnuit. Pun carnea peste legumele înmuiate și pun capacul. Las cam 15 minute la foc mic și peste acestea se pun cubulețele de mezeluri.
Se lasă la foc mic, se pune un praf de piper și puțin oregano sau ce condiment vă plac. Punem și roșiile fără pielițe și prăjite în puțin ulei. Se poate folosi și o lingură de pastă de roșii. Nu se țin mai mult de 5- 6 minute la foc. Oprim focul și adăugăm și verdeața tocată mărunt. Se omogenizează amestecul.
Se condimentează cu sare, piper, oregano și codițele de la pătrunjel și mărar. Acest amestec se pune peste legumele scobite sau se umplu ardeii. Se umple totul bine.

Se pun într-o tavă unsă cu ulei și se bagă pentru 25 de minute la cuptorul încins.
La gata – când s-au înmuiat legumele, se pune peste – sosul de mărar sau de roșii, ce vă place, se ornează și se servește fierbinte cu pâine proaspătă. Nu uitați de paharul de răchie de dinaintea mesei.

Citeste si

Povestiri din Bocșa spuse altfel de regizorul Ioan Cărmăzan VIDEO

Premiera bănățeană a filmului artistic „Povestiri din Bocșa”, ce poartă semnătura regizorală a lui Ioan …