Atenție cine vă intră în bloc în această perioadă, hoții dau atacul- Cercetat pentru furt

catuse arestatÎn ultima perioadă și mai ales în zilele premergătoare și chiar în zilele de sărbătoare, scările blocurilor din Reșița au început să fie luate cu asalt de cerșetori, 99% dintr-o anumită etnie. De toate vârstele.
Sub pretextul că cer de mâncare sau alte bunuri, aceștia ,,fotografiază” scările de bloc, ce obiecte se află pe palier, flori de calitate, posibilități de acces în debarale sau boxe de alimente din subsol. Noapte, hoții forțează ușa, dar de cele mai multe ori, ei pătrund în imobil ziua în amiaza mare cu ajutorul locatarilor; se postează lângă ușa blocului și atunci când un locatar deschide ușa cu cartela, intră pe lângă acesta în bloc. Sau, suna la interfon aiurea și la întâmplare și din păcate, foarte mulți locatari deschid fără să mai întrebe sau să verifice cine este la intrare.
Stimați cetățeni, nu lăsați pe nimeni să intre pe lângă dumneavoastră în scara blocului, pe motiv că merge la cineva: dacă respectivul a venit în vizită- atunci să-i deschidă și să-l primeasca cel la care a venit. Nu deschideți ușa de la interfon fără să știți cui permiteți accesul în scara blocului. Dacă vedeți persoane străine și dubioase în imobil, sunați la poliție la 0355404232 sau 0255502604. Nu uitați de Poliția Locală Reșița- sunați la 0255226515 atunci când vedeți cerșetori pe scara blocului. În caz de pericol, nu ezitați strigați și să cereți ajutor la 112 dacă situația o cere.
Că lucrurile stau așa, o dovedesc și ultimele evenimente petrecute în oraș. Din păcate, se fură tot ce se poate fura: biciclete, cablu electric de la lifturi, alimente și diferire lucruri de prin magazii sau boxe, ghivece cu flori de pe la uși sau chiar ștergătoare de papuci sau pantofi uitați la ușă.
Iată ce ne spune și Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IJP Caraș Severin: ,,În cursul zilei de 8 decembrie, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns într-o boxă situată la parterul unui bloc de pe aleea Nuferilor din municipiul Reşiţa, de unde au sustras jenţi metalice.
La scurt timp după sesizare poliţiştii au reuşit identificarea principalului suspect, F.IULIU, de 55 ani, care a recunoscut că a sustras bunurile pentru a le valorifica la un centru de colectare a fierului vechi.
Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate iar poliţiştii continuă investigaţiile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Comentarii

comentarii