Atențiune! Sâmbătă sunteți invitați la prima ediție a ,,Târgul bocșan de toamnă”

Se apropie jumătatea lunii, mai un pic și se face 1 decembrie. Apoi vine Mos Niculae, mai apoi șirul sărbătorilor de iarnă cu Moș Crăciun, cu Anul nou, cu Sfântul Ion.
Agricultorii au strâns recolta, au pus de o parte ce au nevoie în gospodărie, gospodinele au umplut cămările cu conserve și compoturi, lumea se pregătește de iarnă, dar parcă mai este nevoie de ceva, sau, poate anumite produse sunt de prisos, sunt prea multe. Gospodarii au crescut animale, au crescut porcii de Crăciun, au calculat câți vor opri pentru ei, câți vor vinde și uite așa, bocșenii au decis să organizeze prima ediție a ,,Târgului bocșan de toamnă”. Unul dintre inițiatori – gospodarul Liviu Martanoș, a vorbit cu primarul Eugen Cismăneanțu, cu responsabili din Primărie și au decis că este momentul să facă ceva, să miște, să încerce. Așa a prins viață această idee ce va fi pusă în practică sâmbătă la Bocșa Română.

Locația a fost aleasă în Piața 1 Mai de pe strada spre Spitalul de bolnavi cronici (Azilul de bătrâni) din Bocșa Română; teren este destul, au loc și cei ce vând la tarabe și cei ce vând animale.
Chiar dacă este aproape jumătatea lui noiembrie, încă se mai găsesc gogonele, gogoșari, morcovi, sfeclă roșie, conopidă, ba chiar și castraveți. Este adevărat, la un preț mai mare, dar încă se mai găsesc cât să pui un butoi cu murături asortate. Fiindcă, nu-i așa, sunt cele mai bune.

Să nu uităm conservele și compoturile de casă, cerealele, făina de grâu, mălaiul, țuica de Biniș și vinul de Tirol. Apoi cartofii, ceapa, usturoiul, prazul, merele, ludăile de plăcintă si rădăcinoasele; toate acestea pot fi ținute la cămară, peste iarnă.
Dar, să nu uităm că acum aveți prilejul de a cumpăra varza pentru murat, dar și porcul pentru Crăciun. Nu vor lipsi mititeii și pastrama de oaie la grătar, alături de vin nou și răchie fiartă.
Ei, toate acestea le veți găsi sâmbătă, 15 noiembrie, la Bocșa la ,,Târgul bocșan de toamnă” în Piața 1 Mai.

Sunt invitați să participe toți producătorii din zonă, gospodinele care au preparat conserve în casă, dar și din alte părți ale județului precum și din județele învecinate.

Comentarii

comentarii