Au mâncat și reșițenii carne de cal ? Mici cu carne de cal descoperiți în magazinele „Kaufland”

carne-supermarket-web– In 36 de judete din România, prin rețeaua de magazine Kaufland, s-au vandut mici din carne de cal. Oare printre cele 36 de judete, se află și Caraș Severin ?

S-a aflat ca din greseala, ca un lot de mici congelati, cu carne de cal data drept carne de vita, s-a aflat la raft in „Kaufland”, din noiembrie 2012 pana zilele acestea. Lotul a fost constituit din 1.920 de caserole a cate 800 de grame cu carnea tocata si preparata ca mici trasi si a fost distribuit in 36 de judete prin intermediul supermarket-urilor Kaufland. Nu se stie inca ce cantitate a fost vanduta si ce cantitate a fost retrasa. Mai mult, nu exista nicio posibilitate de a afla un raspuns la intrebarea cate astfel de loturi au mai existat anterior.
nformaţiile venite de la instituţiile publice sunt foarte evazive, să nu fie atinsă care cumva gingăşia patronilor, fie ei de la „Kaufland” sau de la ţeparii care dau calul drept vită.
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – ANSVSA a postat pe pagina de internet proprie o informare de presă, datată 17.03.2013, din care nu se poate înţelege nimic concret. În loc de lanţul de magazine „Kaufland”, ANSVSA foloseşte termenul menit să inducă în eroare „un procesator din industria alimentară”. De asemenea, tot pentru inducerea în eroare a consumatorului, ANSVSA foloseşte expresia „un depozit din România” în loc să precizeze că este vorba despre producătorul „Nicolin” SRL Ploieşti. Concluzia instituţiei este liniştitoare în stilul caracteristic acoperirii gunoiului cu preşul: este doar o „suspiciune de substituire a speciei în produse din carne” şi se va munci pe brânci până ce se va rezolva „stabilirea trasabilităţii cărnii”. Atât.
Probabil că acest comunicat nu ar fi fost redactat niciodată dacă ProTV nu ar fi dat la ştiri, la sfârşitul săptămânii trecute, că micii cu carne de cal au fost descoperiţi la „Kaufland” de un autocontrol şi că provin de la „Nicolin” SRL Ploieşti: „Marfa comercializată este achiziţionată de la unul din furnizorii noştri, care sunt responsabili, la rândul lor, să respecte termenii contractuali şi legislaţia în vigoare. În cazul menţionat este vorba de un lot de carne de mici congelată, vită şi porc, de la furnizorul nostru «Nicolin» SRL Ploieşti. Momentan nu putem preciza cu exactitate cantitatea comercializată din cadrul acestui lot”, a precizat „Kaufland”, conform ProTV.
Citeste mai multe pe www.antitepari.ro

Comentarii

comentarii

One thought on “Au mâncat și reșițenii carne de cal ? Mici cu carne de cal descoperiți în magazinele „Kaufland”

  • 18 martie 2013 la 15:25
    Legătură permanentă

    Am atras atentia prin toate caile asupra faptului ca numarul cailor ucisi nu merg la export. Asa cum atrag mereu atentia ca tigarile fara timbru sunt fabricate clandestin in Romania.

Comentariile sunt închise.