@Breaking newsCulinare

Bun de pus pe masa de Revelion – Pește cu sos de legume și ciuperci tip plachie VIDEO

Practic de azi, suntem cu un picior în mare sărbătoare a noului an, a revelionului 2022. Conform tradiției românești, obligatoriu, în noaptea de revelion și a doua zi, de Sfântul Vasile, se mănâncă pește. Sub și în toate felurile. Nu contează ce pește sau de care aveți.

Deci, ce pregătim noi astăzi pentru o masă ușoară și un pic mai diferită? Mai lăsăm ,,porcul, gâsca, curcanul sau rața de-o parte și trecem la pește. Pregătim pește cu sos de legume și ciuperci gen plachie – că are multă ceapă și multe roșii.

Deci, luăm macrou de la Mona Lisa- fiindcă acolo este cel mai bun macrou din oraș. Dar, să știți că se poate face cu ori ce alt fel de pește. Chiar și cu păstrăv sau somn sau șalău – dar deja am trecut la fițe.

După care, am curățat peștele de mațe – adică l-am eviscerat mai pe domnește, i-am tăiat capul (la pește) și l-am spălat bine. Apoi, l-am dat cu sare si un praf de piper – și la interior și le exterior, după care, l-am dat prin făină și l-am prăjit pe jumătate, în ulei încins.

Apoi am pregătit legumele: ceapă, morcovi, ardei și roșii sub formă de pasta și bulion. Le-am călit bine, am condimentat cu sare, piper si foi de dafin – se poate pune și cimbru dacă vă place și am pus din abundență sos de roșii. Am obținut un sos semigros, am așezat pestele în sosul de legume, am mai lăsat vreo 10 minute la foc mic cât să se pătrundă peștele și am pus-o de mămăligă. Cine vrea, poate da tava în cuptorul încins pentru vreo 20-30 de minute- și gataaaaaa. Cu mămăligă sau pâine proaspătă și……

Pofta bună cu un vin alb și rece! Dar merge si o bere faina!

Mai sus aveți și varianta video a rețetei, așa că, spor la treabă. La mulți ani și să ne auzim sănătoși la anul!

Comentarii

comentarii

One thought on “Bun de pus pe masa de Revelion – Pește cu sos de legume și ciuperci tip plachie VIDEO

Comentariile sunt închise.