Carne de Pui cu legume şi cartofi prăjiţi cu usturoi

O reţetă deosebit de simplă, gustoasă şi care se face rapid. Pentru acest preparat am mers la Mona Lisa şi mi-am luat carnea de pui – cea mai ieftină din toate magazinele din Reşita. Încercaţi voi singuri şi o să vă lămuriţi.

Pentru această rețetă, avem nevoie de carne de pui – mai exact

Aripi sau pulpe, merge şi pieptul – cam la 300 g de persoana
Tocătura de ardei gras verde, galben şi neapărat roşu, dar în final puneţi de care aveţi – vreo 500 g
Zarzavat amestecat tocat sau dat pe răzătoare – vreo 3 morcovi, 2 pătrunjei, 1 ţelina mică, un păstârnac – nu mai mult de 300 g în total
Vreo 4 cepe – 200 g
Ulei, sare, piper, foi dafin,
Câţiva căţei de usturoi – după gust
Cartofi pentru prăjit – eu îi prefer pe cei roz

Curăţăm bine carnea, o pârlim puţin dacă avem posibilitatea. Într-o cratiţă cu fundul gros punem la dinstuit usturoiul tocat mărunt. Când este galben, punem bucăţile de carne şi le prăjim până devin aurii. Scoatem carnea şi punem în sosul rămas ceapă tocată mărunt.

O lăsăm să se înmoaie şi punem peste zarzavatul. Totodată. Amestecăm la foc mic până se face bine de tot, până devine un fel de pastă, de sos. Adăugăm roşiile tăiate cubuleţe sau pasta de roşii. Potrivim de gust cu sare, piper şi foi de dafin.

Într-un ceaun sau cratiţa specială, punem la prăjit cartofii în ulei mult şi încins. Îi lăsăm până se fac aurii, apoi îi scoate şi montăm o porţie ca în imagini. Gustul este fenomenal. Încercaţi dacă nu mă credeţi!

Poftă bună!

Comentarii

comentarii