Cascada Bigar luata cu asalt de turisti din toata tara in a doua zi de Paste

A doua zi de Paște, a fost cu adevărat o zi frumoasă din minivacanţa de inceput de primăvară, o minivacanţă de 4 zile pentru români. Așa că, pe majoritatea i-a apucat un dor de ducă odată cu razele calde ale soarelui. Și nu puțini au ales ca destinație Cascada Bigăr din Caraș Severin. Această cădere de apă de vreo 12 metri nu impresionează prin mărimea ei, ci prin unicitatea sa: un clopot din calcar învelit în mușchi peste care se scurge apa Izbucului Bigăr. Dintr-un top 8 al cascadelor unice în lume, Cascada Bigăr a ieșit pe locul unu fiind aleasă ca cea mai frumoasă dintre ele.

Acest lucru a fost apreciat de iubitorii de natură și excursii și an de an, renumele cascadei a crescut de ea aflând tot mai multă lume. În afara cascadei Bigăr, tot acolo se pot vizita pârâul Bigăr cu cataractele sale și izbucul – izvorul propriuzis. Mai sus, după un urcuş de vreo 50 de m- abrupt, dar amenajat, se află Grota lotrilor (haiducilor). La câțiva km de Cascada Bigăr se află Lacul Golumbului, Cascada Cârșa, ori în aval, după Bozovici, se află Complexul de mori cu ciutură de la Rudăria sau intrarea în celebrele Chei al Nerei. Așa că, acolo în Defileul Minișului, se pot petrece în excursii și plimbări ore bune.

Acest lucru s-a văzut cel mai bine în a doua zi de Paște când la Bigăr au sosit sute de oameni din toată țara, dar și din străinătate. Cert este că în jurul prânzului, la Bigăr era ca la Gara de Nord, un du-te, vino format din sute de turiști de toate vârstele și de toate națiile. Parcările au fost pline iar coada de mașini parcate pe marginea drumului, s-a întins pe mai bine de doi km.

În ultimii doi ani, în zonă s-au făcut o serie de modernizări: a fost amenajată o potecă ce urcă până la izbuc și Grota lotrilor, dar și o scară ce coboară la baza cascadei – locul din care cascada oferă o privelişte unică.

Cascada este într-o zonă protejată din incinta Parcului Național Bigăr – Cheile Nerei -Beușnița iar rangerii percep pe bază de bilet o taxă de intrare de 5 lei. De astăzi, practic s-a deschis sezonul turistic în zonă și până la jumătatea lui octombrie, la Cascada Bigăr vor sosii sute de mii de turiști din România și din întreaga lume.

Comentarii

comentarii

One thought on “Cascada Bigar luata cu asalt de turisti din toata tara in a doua zi de Paste

Comments are closed.