Castani înfloriţi în prag de toamnă în Caraş Severin VIDEO

Castani înfloriţi în prag de toamnă în Caraş Severin. Mai mulţi castani din satele din Banatul Montan, par că au luat-o rzna şi nu mai ţin cont de vreme sau anotimpuri. După ce au înflorit salcâmii şi şocul, acum, prinşi de emoţiile toamnei ce se apropie , castanii şi-au găsit un mod mai aparte de a atrage privirile şi admiraţia celor din jur.

Aşa că, în prag de septembrie, castanii din faţa caselor, s-a umplut de flori. Doar că alături de flori, au apărut un al doilea rând de frunze, fructe mici de castane, muguri pentru al treilea rând de flori şi toate acestea pe lângă castanele coapte şi frunzele uscate- semn de toamnă adevărată.

Dar cum toate acestea se pot întâlni de-o dată, cu toate că fiecare aparţine unui alt anotimp, acest fapt i-a mirat pe unii localnici şi care acum nu mai înţeleg nimic. Alţii, spun că aceste lucru se întâmplă frecvent şi este semn de toamna lungă şi frumoasă.

Castani înfloriţi în prag de toamnă în Caraş Severin. Mulţi nici nu se mai miră şi spun că s-au obişnuit deja cu acest fapt ce se repetă tot la doi- trei ani. Părerile sunt împărţite, unii sunt siguri că va fi o toamnă lungă. Alţii dimpotrivă, ştiu din bătrâni că va urma o iarnă grea cu multă zăpadă. Alţii, îşi doresc să vină iarna şi frigul fiindcă această vară a fost peste măsură de călduroasă.

Anul trecut, în Banatul Montan, în plină toamna au înflorit salcâmii, socul iar livezile de meri şi cireşi s-au umplut de flori. Vezi mai multe aici:

Comentarii

comentarii