Ce gatim azi? Ciorba de fasole verde! Gustoasa, ieftina si de sezon

Ingrediente:

* 1 kg fasole verde, 3 rosii, 1 ardei gras
* cateva linguri ulei
* 10 catei de usturoi
* 1/4 lingurita boia dulce, pasta de rosii – o lingura
* 1 lingura faina
* sare
* verdeata, piper
* smantana (obtional)

Preparare:

Se curata usturoiul si se zdrobeste, se pune intr-o oala impreuna cu uleiul si se prajeste foarte putin, se adauga peste acesta boia si faina si se prajesc putin, dupa care se sting cu apa, putin cate putin pentru a nu se face boti din faina. Se folosesc circa 3 l de apa. Se adauga fasolea verde, fie congelata, fie proaspata (fasolea congelata nu se decongeleaza, se poate pune congelata). Se fierbe la foc potrivit. Cand fasolea este aproape fiarta se adauga sare dupa gust. La final se poate pune verdeata. Se serveste cu smantana sau cu mujdei de usturoi. Este o reteta foarte buna si in zilele de post, dar cu smantana este mult mai gustoasa. In plus, daca doriti, la varianta cu carne puteti pune aripi sau pulpe de pui in ulei, le prajiti un pic duopa care continuati conform retetei. Este delicioasa si asa.

Comentarii

comentarii