Comoara din vasul de băgrin din podrum- răchia sau țuica de casă

30 sept 005Ţuica de prune slabă conţine o anumită cantitate de vitamine A, B, C, D1 şi D2.De altfel, ţuica de prune fiartă, nu foarte fierbinte, consumată moderat, este, în ciuda celor crezute, benefică funcţiilor hepatice, avide în anotimpul rece de vitamine şi săruri. Se recomandă ţuica de prune slabă în dischinezii biliare, probleme de decongestionare hepatică, constipaţii cauzate de factori alimentari.
Ţuica este antianemica Cercetătorii germani au descoperit ca în extractele distilate de prună există 6 tipuri de substanţe cerute de celulele roşii sanguine, ce sunt rapid absorbite în stomac. Aceste substanţe, prezente din abundenţă în ţuică, pot creşte cu peste 120% viteza de producere a hemoglobinei şi chiar a producerii de hematii (celule roşii ale sangelui, care transportă oxigen). În plus, ţuica de prune are un bogat conţinut în fier, nucleul metalic al hemoglobnei din globulele roşii. Dar acest lucru nu înseamnă nici pe departe că anemia se previne cu ţuică, în lipsa unei alimentaţii corespunzătoare recomandate de medic. Dimpotrivă, un consum zilnic de tărie de prună fără o alimentaţie adecvată, poate avea efecte nefaste chiar şi pentru un organism sanatos.
Enzima din tuica are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arteridele capilare coronariene, vasele care aduc sângele la inimă. Este prezentă în alte 120 de medicamente naturiste diferite, cu rol în prevenirea aterosclerozei şi, implicit, a infarctului miocardic, medicamente care sunt foarte scumpe în SUA, Canada şi Marea Britanie (depăşesc în medie 140 de dolari pentru o cură de 45 de zile).
Consumarea zilnică a 32,12 ml ţuică de prună este o metodă eficientă de a reduce probabilitatea de apariţie a unor boli de inimă datorate aterosclerozei. Acest tip de profilaxie are un preţ de 14.000 de ori mai mic decât in cazul unei medicaţii naturiste cu extract de cactus, ambalat în SUA.
Multumiri prietenului Horst pentru material.

Comentarii

comentarii