Daca nu a mai ramas nimic de ieri, azi gatim: ARDEI UMPLUT

Ingrediente:

* 500 gr carne tocata amestec
* 1 cescuta orez
* 2 cepe, un ou
* 500 gr rosii sau bulion ori pasta de rosii
* sare,piper,vegeta,foi dafin,o crenguta de telina
* pasta de tomate
* ardei gras
* ulei
* patrunjel verde
Preparare:

Se spala ardeiul se curata de cotoare si se lasa la scurs.Rosiile se spala.Se opresc 2-3 rosii iar restul ,se oparesc si se curata de pielite.Se mixeaza pana devin o pasta.Orezul se spala si se lasa la scurs.

Se taie ceapa marunt si se caleste.Se adauga orezul.Intr-un castron se pune carnea tocata.Se adauga ceapa calita,patrunjelul,sare,piper si se amesteca pana se omogenizeaza.

Se umplu ardeii cu acest amestec.Se taie feliute rosiile ramase care se pun deasupra ardeilor.Se asaza intr-o cratita.Se toarna sucul de rosii amestecat cu pasta de tomate.Se completeaza cu apa si se baga la cuptor pana se fierbe carnea si orezul.

Eu prepar si un sos de rosii cu apa in care au fiert ardeii, il condimentez bine si servesc peste ardeii fierti sau pe care ii puteti da la cuptor pentru o jumate de oră.

Se pot servi cu smantana sau iaurt.

culinar.ro

Comments

comments

Powered by Facebook Comments